Vědci pochopili, proč bůh rozdělil zvířata na čistá a nečistá. Asi přehodnotím svůj jídelníček..

ČISTÁ ZVÍŘATA

„Pán říkal Mojžíšovi a Áronovi: „Řekněte Izraelcům: Toto jsou zvířata, která můžete ze všech čtyřnohých zvířat, která jsou na zemi, jíst: Všechno, co má mezi čtyřnohými zvířaty rozdvojená kopyta, která má zcela rozdvojená kopyta a žvýká, můžete jíst. (Levitikus 11:1–3).

«Nejezte nic nečistého! Toto jsou zvířata, která můžete jíst: býka, ovci, kozu, jelena, gazelu, kozorožce, antilopu, buvola a žirafu. Jezte všechna zvířata, která žvýkají a mají rozdělená kopyta na dvoje» (Deuteronomium 14:3–6).

Kozy, ovce, srny, jeleni, krávy – býložravci. Přitom si pečlivě vybírají trávu, kterou budou jíst.

Upozorňujeme však, že krev těchto zvířat není vhodná ke konzumaci. V Leviticus 7:22-24 se říká, že nesmíme jíst krev a tuk jakéhokoli výše uvedeného zvířete, nebo celkově zvířata, která zemřela nebo byla zabita jiným zvířetem.

NEČISTÁ ZVÍŘATA

Zde nám Bůh říká nekonzumovat maso takových zvířat jako prasata, králíci, velbloudi či koně.

Velbloudi
Řadí se k býložravcům, ale krmí se hlavně trnitými rostlinami, suchou trávou a keři.

Králíci
V tomto případě jsem se velmi divila, nicméně králičí maso se doporučuje dokonce i dětem s alergií na jiné produkty. Co se týče škodlivosti králičího masa, obsahuje purinové základy, které se mění na kyselinu močovou. Ta se pak hromadí v kloubech a šlachách a způsobuje artritidu, dovnitř, revma, a také různé problémy dětem do 1 roku.

článek pokračuje na další stránce..