Všechno, co se vám děje, má duchovní význam a zde je důvod

TO BŮH DĚLÁ: za vším je Velký Stvořitel. Váš život není výsledkem náhody, osudu nebo štěstí. Existuje velký plán. Historie je Jeho příběh . Bůh tahá za nitky. Děláme chyby, ale Bůh to nikdy nedělá, Bůh chyby dělat nemůže – protože je Bůh.

ANO VŠEM: Boží plán pro váš život zahrnuje vše , co se vám stane – včetně vašich chyb, hříchů a bolestí. A nemoci, dluhy, katastrofy, rozchod a smrt blízkých. Bůh může vyvést dobro z nejhoršího zla. Udělal to na Kalvárii.

 Nic se neděje samostatně nebo nezávisle. Události ve vašem společném životě přispívají k Božímu plánu. Nejsou to nezávislé, ale vzájemně závislé části procesu, který vás přizpůsobuje Kristu. Chcete-li upéct koláč, musíte do něj smíchat mouku, sůl, syrová vejce, cukr a olej. Pokud budete jíst všechny tyto jednotlivě, většina potravin bude bez chuti, dokonce i hořká. Pokud je ale upečete společně, chutnají skvěle. Pokud své silné, nepříjemné zážitky odevzdáte Bohu, on je smísí, aby vytvořil dobro.

DOBRÉ: To neznamená, že všechno v životě je dobré. Mnoho z toho, co se děje v našem světě, je zlé a špatné, ale Bůh je odborníkem na to, aby z toho přinesl dobro. V rodokmenu Ježíše Krista jsou uvedeny čtyři ženy: Tamar, Rahab Ruth a Batsheba. Tamara svedla svého tchána, aby otěhotněl. Rahab byla prostitutka. Ruth nebyla Židovka; porušila židovský zákon tím, že se provdala za Žida. Batsheba spáchala cizoložství s Davidem, což vedlo k vraždě jejího manžela. Nejsou to zrovna nejlepší doporučení, ale Bůh přinesl dobro ze zla a v jejich rodu se narodil Ježíš. Boží záměr je větší než naše problémy, naše bolest a dokonce i náš hřích.

TI, KTEŘÍ HO MILUJÍ; TI, KTEŘÍ JSOU VOLÁNI Z BOŽÍHO ROZHODNUTÍ: Tento slib platí pouze pro Boží děti , ne pro všechny. Vše se pokazí těm, kdo žijí v opozici vůči Bohu a trvají na tom, že budou dělat své vlastní věci.

PROTOŽE KTERÉ PŘEDPOVĚDĚL, URČIL JE PŘEDEM: K ČEMU? BÝT V PODOBĚ SVÉHO SYNA. Vše, co Bůh dovolí, aby se ve vašem životě stalo, má svůj účel!