Výjimečné Kinder Bueno řezy bez pečení: Poctivý domácí pamlsek, chuť lepší než originál!

postup:

Všechny lískové si vysypeme na plech a rozdělíme na polovinu. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na 8-10 minut, potom je nechte úplně vychladnout.

Připravte si těsto. V hrnci zahřejeme 250 ml šlehačky s 3 PL krystalového cukru, máslem, sušeným mlékem. Vznikne vám něco jako pudink, nelekejte se toho a jen stále míchejte – směs by měla ohřívat asi 10 minut. Pak směs nechte vychladnout při pokojové teplotě. Budete tužší, ale to je správné.

Pekáč nebo formu o rozměrech cca 25 x 30 cm vyložíme pečícím papírem a na dno dejte vrstvu sušenek, které jemně pokropte mlékem. Na ně natřete nutellu, kterou jste si předtím samostatně roztály v mikrovlnce nebo v hrnci. Na nutellu dejte opět vrstvu sušenek a opět jejich pokropte mlékem.

Umeleme 100g lískových oříšků. Do jiné misky si dáme mascarpone a prošleháme ho na střední rychlosti, k němu po částech přidáváme mléčnou směs a pokaždé prošleháme. Nakonec přidáme i pomleté ​​lískové oříšky. Zbylou smetanu – tedy 300ml vyšleháme s práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme do směsi krému a ještě jednou prošleháme na střední rychlosti. Krém naneseme na sušenky a zarovnáme. Na ně položíme další vrstvu sušenek, ty už ale nenamáčejte.

Zdroj:dobrenoviny.sk