Vypadá jako obyčejná zemljanka, ale její střed je neobvyklý. Ten chlap tam žije 30 let

Mužovým „hlavním“ pracovištěm je nedaleký hřbitov, kde se stará o hroby. K zaplacení účtů za elektřinu a mobilní komunikaci mu stačí malý výdělek. A také na jídlo a dokonce i moderní vychytávky nebo zahradnické nářadí.

Muž se rozhodl odtrhnout od civilizace přečtením knihy Harlanda Hubbarda Payne Hollow. Hrdina knihy opouští hlučné město a přesouvá se do lesa, do lůna přírody. V té době Price pracoval jako fotoreportér a žil ve velkém domě v Kentucky. Zanechal po sobě manželku a dvě děti.

Nyní je muž šťastný, vždy chtěl žít jako hobit. Nedokáže si představit, jak můžete žít celý život splácením hypotéky. Má ráda okolní přírodu, soukromí a nedostatek sousedů. Kromě toho, že byl správcem, Dan pod pseudonymem Hoboartist napsal knihu s názvem „My Tiny House“. Nedávno prodal všechny výtisky své knihy. Pro elektronickou verzi knihy, stejně jako pro kreslené komiksy, Price založil webovou stránku moonlightchronicles.com, kde je prodává za pět dolarů.


Poté, co se stal slavným, za ním začali často chodit novináři i běžní pozorovatelé. Payne nežije ve svém hobitím domě celý rok, ale pouze od května do října. V zimě je tam velká zima. Zbytek roku proto tráví na Havaji, kde surfuje a relaxuje.