Významné oteplení přichází do střední Evropy: Německo očekává příští týden teploty až 30 stupňů

Německo a další státy střední Evropy se příští týden dočkají významného oteplení. Teploty se oproti současnému týdnu zvednou až o 10 stupňů. V Německu se očekává, že po víkendu dosáhnou teploty až 30 stupňů. Příznivé počasí s vysokými teplotami se očekává jak ve dne, tak i v noci. Informace poskytl server Focus.

Očekává se, že teploty v celém Německu budou dosahovat 25 stupňů a budou přetrvávat i v nadcházejícím období. Meteorologické modely však tentokrát naznačují, že severní část Německa by měla mít vyšší teploty než jižní část. V jižní části země se očekává mírnější počasí s více oblačností a tím pádem nižšími teplotami. Podobnou předpověď hlásí také Polsko a Slovensko.

Podle serveru Focus se očekává, že oteplení přijde rychle a náhle. Bude to významný skok teplot oproti současnému týdnu, kdy jsou teploty ve střední Evropě o zhruba 10 stupňů nižší a doprovází je hojné srážky.

Česká republika také zažije významné oteplení. Nejchladnějším dnem týdne bude pravděpodobně středa, s maximálními teplotami kolem deseti stupňů. Nicméně podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by měly nejvyšší teploty o víkendu překročit 20 stupňů. Podle české meteorologické aplikace Windy mohou teploty v Česku dokonce dosáhnout až 27 stupňů.

článek pokračuje na další stránce…