Za celý život se zamilujeme pouze do 3 lidí –do každého z konkrétního důvodu

Je to láska, kterou jsme si přáli, aby byla správná.

A třetí je láska, kterou nikdy nevidíme přicházet. Ten, který pro nás obvykle vypadá špatně a který ničí všechny přetrvávající ideály, na kterých jsme lpěli, o tom, co láska má být. Tohle je láska, která přichází tak snadno, že se to nezdá možné. Je to typ, kdy se souvislost nedá vysvětlit a sráží nás z nohou, protože jsme to nikdy neplánovali.

To je láska, kde se s někým setkáváme a prostě to sedí – neexistují žádná ideální očekávání ohledně toho, jak by se každý měl chovat, ani tlak stát se někým jiným, než jsme my.

Jsme prostě přijímáni takoví, jací už jsme – a otřásá se to v našem jádru.

Není to tak, jak jsme si představovali, jak bude naše láska vypadat, ani nedodržuje pravidla, podle kterých jsme doufali, že bude hrát na jistotu. Ale přesto to rozbíjí naše zažité představy a ukazuje nám, že láska nemusí být taková, jak jsme si mysleli, aby byla pravdivá.

To je láska, která neustále klepe na naše dveře bez ohledu na to, jak dlouho nám trvá odpovědět.

Je to láska, která je prostě správná.

Možná všechny tyto lásky v tomto životě nezažíváme, ale možná je to jen proto, že na to nejsme připraveni. Možná je skutečností, že se musíme skutečně naučit, co láska není, než pochopíme, co to je.

Možná potřebujeme celý život, abychom se naučili každou lekci, nebo možná, pokud budeme mít štěstí, to trvá jen několik let.

Možná nejde o to, jestli jsme někdy připraveni na lásku, ale jestli je láska připravena pro nás.

A pak mohou existovat lidé, kteří se jednou zamilují a zjistí, že to vášnivě trvá až do jejich posledního dechu. Ty vybledlé a opotřebované obrázky našich prarodičů, kteří vypadali stejně zamilovaní, když ve věku 80 let kráčeli ruku v ruce jako na jejich svatebním obrázku – takový, který nás nutí přemýšlet, jestli opravdu umíme milovat.

Někdo mi jednou řekl, že jsou ti šťastní, a možná že mají.

Ale tak trochu si myslím, že ti, kteří se dostanou ke své třetí lásce, jsou opravdu ti šťastní.

Jsou to ti, kteří jsou unavení z toho, že to musí zkoušet, a jejichž zlomená srdce před nimi tloukla a přemýšleli, jestli na tom, jak milují, není něco neodmyslitelně špatného.

Ale není; jde jen o to, jestli jejich partner miluje stejně jako oni nebo ne.

To, že to nikdy předtím nevyšlo, neznamená, že to nevyjde ani teď.

Ve skutečnosti jde o to, jestli jsme omezeni tím, jak milujeme, nebo naopak milujeme bez omezení. Všichni si můžeme vybrat, zda zůstaneme se svou první láskou, tou, která vypadá dobře a udělá radost všem ostatním. Můžeme si vybrat, že zůstaneme se svou druhou s vírou, že pokud o ni nemusíme bojovat, pak to nestojí za to mít – nebo se můžeme rozhodnout věřit ve třetí lásku.

Ten, kdo se cítí jako doma bez jakéhokoli zdůvodnění; láska, která není jako bouře – ale spíše tichý klid noci poté.

A možná je něco zvláštního na naší první lásce a něco srdcervoucího jedinečného na naší druhé…ale je tu také něco docela úžasného na naší třetí.

Ten, kterého nikdy nevidíme přicházet.
Ten, který skutečně trvá.
Ten, který nám ukazuje, proč to nikdy předtím nevyšlo.

A je to právě tato možnost, kvůli které se vždy vyplatí zkusit to znovu, protože pravdou je, že nikdy nevíte, kdy narazíte na lásku.

„Našel jsi části mě, o kterých jsem nevěděl, že existují, a v tobě jsem našel lásku, o které jsem už nevěřil, že je skutečná.“

Zdroj:elephantjournal.com