Zavolali jí ze školy, že její dcera zbila chlapce. Reakce maminky překvapila všechny strany

Třídní učitelka: „Zase to nepřehánějme.

Ředitel: „Myslím, že jste špatně pochopili, co se vlastně stalo.

(Máma toho kluka začne plakat. Otáčím se ke své dceři, abych slyšela její stranu příběhu.)

Dcera: „Stále mi natahoval rozepínání na podprsence. Řekla jsem mu, ať přestane. On nepřestal, tak jsem to řekla panu učiteli. Ten mi řekl, ať to prostě ignoruji. Ten kluk to udělal znovu a tím mi rozepnul podprsenku, tak jsem mu jí vrazila. Teprve pak konečně přestal.

(Otočím se na učitele)

Já: „Toto mu dovolíte? Proč jste ho nezastavili? Pojďte sem, ať se vám dotknu rozkroku.

Učitel: „Co ?! Ne!

Já: „Přijde vám to nemístné? Nebo jděte a začněte si hrát s podprsenkou paní třídní učitelky nebo s podprsenkou chlapcovi mámy, či mou. Myslíte si, že je to zábava jen proto, že jsou to děcka?

Třídní učitelka: „Bez urážky, paní, ale to nemění nic na tom, že vaše dcera použila násilí na spolužákovi.

Ja: „Ne, bránila se proti sexuálnímu obtěžování od spolužáka. Jen se na ně podívejte. On má skoro 180 centimetrů a kolem 70 kilo. Ona má 150 centimetrů a asi 40 kilo. Jak dlouho se jím měla nechat obtěžovat? Pokud by to povolaná osoba zastavila, nemuselo by se stát, že za její podprsenku zatáhne tak silně, až se rozepne.

(Chlapcova matka stále pláče, otec vypadá naštvaně a zahanbeně. Učitel odmítá podívat se mi do očí. Dívám se tedy na ředitele)

Já: „Beru svou dceru domů. Myslím si, že chlapec se poučil. Doufám, že toto se už nikdy nestane. Nejen mé dceři, ale ani žádnému jiné dívce na této škole. Nedovolili byste, aby to udělal zaměstnankyni školy a upřímně nedokážu pochopit, jak jste tedy přišli na to, že když to udělá patnáctileté dívce, tak je to v pohodě. Nemyslete si, že tento incident nebudu dále řešit. A ty, (otočila jsem se k tomu chlapci), pokud se JEŠTĚ JEDNOU dotkneš mé dcery, nechám tě zatknout za sexuální obtěžování. Rozumíš mi?

(Byla jsem tak naštvaná, že jsem vzala všechny věci mé dcery a odešla. Tento incident jsem začala řešit s více institucemi, které mají dohlížet na podobné události ve školách. Všechny to pobouřilo a byla jsem ujištěna, že tato událost bude prošetřena. Moje dcera byla na daný předmět přeložena do jiné třídy, pryč od toho chlapce, a taky od daného učitele).