Zavražděná 6letá dívka byla pohřbena v růžové rakvi. Její smrt otřásla celou Evropou

6letá holčička už nikdy nepojede na dovolenou, její matka už nikdy neuslyší její hlas a lidé se na ni už nikdy nebudou usmívat. Holčička byla unesena, znásilněna a zabita.

Celá Británie zatajila dech, když byla 6letá Alesha MacPhail na začátku července 2018 nahlášena jako pohřešovaná na ostrově Bute.

Bylo 2. července 6 hodin ráno. Prarodiče si všimli, že dveře pokoje malé holčičky jsou otevřené. Vešli dovnitř, ale nebyl nikde k nalezení. Kolo mělo dítě na dvoře, ale stejně se nikdy nepoflakovalo. V 06:23 babička zavolala policii a poté byli zalarmováni i pracovníci přístavu trajektů. Zmobilizovali spoustu lidí, kteří se všichni vydali hledat holčičku.

Jeho tělo bylo nalezeno o několik dní později v lese. Policie záhy zjistila, že pachatelem je 16letý mladík. Podezřelý se stal díky záznamu z bezpečnostní kamery. Později policie našla v jeho telefonu vyhledávání Google jako „Jak odstranit DNA“ atd.

Strašlivá tragédie šokovala nejen dívčino rodné město, ale celou Evropu. Nikdo by nevěřil, že někdo dokáže kapce tak krutě ublížit.

Viník se jmenuje Aaron Campbell. Byl odsouzen na 27 let.

S takovou ztrátou se rodiče od té doby samozřejmě nedokázali smířit. Na pohřbu byli smuteční hosté požádáni, aby nosili růžovou barvu.

Pokračování na další straně