Zemřel Josef Abrhám. Bylo mu 82 let

Zemřel Josef Abrhám, jeden z nejpopulárnějších a nejoceňovanějších filmových, televizních a divadelních herců posledních dekád. Bylo mu 82 let.

Abrháma proslavily role fešáků, svůdníků, lékařů nebo falešných vrchních, role humorné i vážné. Řadu z nich ztvárnil po boku svojí ženy Libuše Šafránkové, která po dlouhé nemoci zemřela loni v červnu.

O Josefu Abrhámovi se naposledy psalo před necelým rokem v souvislosti s úmrtím jeho milované ženy Libuše Šafránkové v červnu 2021.

Abrhám už se několik let nevěnoval své profesi. Poslední filmem v jeho rozsáhlém životopise je pokračování pohádky Anděl Páně z roku 2016, v televizi měl ještě o rok později premiéru seriál Trpaslík.

Slavný herec v prosinci oslavil již dvaaosmdesáté narozeniny. 

Josef Abrhám vystudoval DAMU, po jejímž absolvování v roce 1962 hrál tři sezony v Divadle na Vinohradech (tehdy Divadle československé armády). Poté zakotvil až do roku 1992 v Činoherním klubu, kde si svými výkony získal oblibu i u kritiky. Krátce účinkoval v Národním divadle, ale v srpnu 1994 stálé angažmá v divadle opustil natrvalo.

článek pokračuje na další stránce…