100 letý recept na Královské řezy! Když se naučíte starodávné listové těsto našich babiček, v obchodě ho už víc nekoupíte

postup:

Bílé těsto: Máslo rozdělíme na kostičky a pomocí šlehače smícháme s moukou. Po lžících přidáme ledovou vodu a těsto důkladně a rychle prohněteme. Vyklopíme na desku a ještě v rukou krátce prohněteme – vytvarujeme bochník, který zabalíme do fólie a alespoň na 2 hodiny uložíme do chladničky.

Těsto si rozdělíme na polovinu. Vystřihneme si pečící papír podle velikosti plechu a rozválíme na něm polovinu těsta. Is papírem přendáme na plech, rádýlkem nakrájíme na čtverce či obdélníky a vše v troubě vyhřáté na 170 ° C dorůžova upečeme (cca 10 až 12 minut).


Mezitím si připravíme tmavé těsto: Žloutky vyšleháme s práškovým cukrem do pěny, přimícháme proseté kakao, ořechy a nakonec jemně i sníh z bílků.

Zbytek bílého těsta si rozválíme a vložíme do stejného plechu. Na bílé těsto nalijeme tmavé těsto.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut.

Krém: Z pudinkového prášku, mléka a poloviny cukru uvaříme pudink. Když je pudink hotový, sejmeme ho z plamene a ještě do horkého vmícháme žloutek, dobře rozmícháme, ale už nevaříme. Přikryjeme fólií a necháme puding vychladnout. Nakonec do pudinku vmícháme po lžičkách našlehané máslo se zbylým cukrem, vše spolu dobře prošleháme. Krém navrstvíme an vychladlé tmavé těsto a přikryjeme čtverečky cesta. Poprášíme cukrem a podáváme.

Zdroj.somzena.sk