11 PRAVIDEL, KTERÉ MUSÍ ŽENY V SAÚDSKÉ ARÁBII RESPEKTOVAT: Domácí mazlíčci mají více práv než oni a tresty jsou hrozné

7. Vdávají se někdy z lásky?

Rodinné vztahy v Saúdské Arábii jsou jedním z nejčastějších témat k diskusi. Dívky se vdávají velmi brzy, dokonce ještě před pubertou, což vede k tomu, že mnohé přestanou studovat. Bohužel příliš brzká těhotenství a porody ničí jejich zdraví a často při porodu umírají. Neexistuje žádný minimální věk, kdy se žena může vdát. Oficiálně jsou domluvené sňatky zakázány, nutná je však smlouva mezi budoucím manželem a otcem nevěsty.

8. Nikdy neotevřou dveře

Ženám není dovoleno přijímat návštěvy. Mohou komunikovat s přáteli, ale pouze ve svých domovech. I ve vlastních domovech nemusí dodržovat přísná pravidla oblékání. Návštěvy jsou povoleny pouze v druhé polovině domu, kam má žena vstup zakázán, a pokud potřebuje manželovi něco sdělit, může tak učinit pouze telefonicky. Z tohoto důvodu má většina domů v Saúdské Arábii dva vchody, jeden pro ženy a druhý pro muže.

9. Muži vpravo, ženy vlevo

Oddělení pohlaví je jedním ze základních principů v životě saúdskoarabské ženy, který zajišťuje vyhýbání se kontaktu s neznámými muži. Společnost je rozdělena na muže a ženy nejen doma, ale také na veřejných místech, jako jsou pláže, doprava, dokonce i restaurace. Toto pravidlo je obzvláště přísné v místech, kde jíte. Jsou zde oddělené sekce pro rodinné příslušníky, svobodné muže a svobodné ženy. Tomuto pravidlu se přizpůsobují i ​​velké západní společnosti, jako je McDonald’s a Starbucks, které nechtějí přijít o zákazníky, takže své jednání přizpůsobily saúdské společnosti, a proto byly liberálními společnostmi ostře kritizovány. Jsou však i místa, kde je oddělení pohlaví nemožné, jako jsou nemocnice a banky.

10. Neplatí pro všechny stejná pravidla

Svědectví ženy je ceněno dvakrát méně než svědectví muže. Například k podání žaloby potřebuje žena 6 mužských svědků, kteří by potvrdili její slova! Také soud a trest mohou být založeny spíše na kmenových zvycích než na zákonech.

Děti nemají nárok na občanství Saúdské Arábie, pokud je otec cizinec. Pokud jde o majetek, muž dědí podle Koránu dvakrát více než žena. Ve venkovských oblastech jsou ženy stále nejčastěji zcela vyloučeny ze seznamu dědiců.

11. Právo na sport

Ženy ze Saúdské Arábie získaly právo reprezentovat svou zemi na olympiádě až v roce 2012 a rozhodnutí padlo pod silným tlakem Mezinárodního olympijského výboru. Saúdská Arábie je první zemí na světě, která ženám účast v soutěži nepovolila. Vybudovat si sportovní kariéru v této zemi není snadné, pokud jste žena.

Co když žena poruší pravidla?

Pokud žena ze Saúdské Arábie poruší tradice nebo zákon, bude potrestána a přísně potrestána. Náboženská policie může ženu potrestat i za rozhovor s neznámým mužem nebo za oblečení, které není ze správného materiálu. Bičování je pro ženu jeden z nejmírnějších trestů!

Bylo zaznamenáno mnoho případů brutálního zabití žen, dokonce i těch, které nejsou občankami Saúdské Arábie. Propuštění z vězení je možné, pouze pokud o to Mahram požádá, ale má právo žádat přísnější trest, takže žena zůstane ve vězení velmi, velmi dlouho.

Ačkoli většina světa kritizuje pravidla Saúdské Arábie týkající se žen , ve skutečnosti žijí svůj život v této zemi bez vzpoury a považují to za normální. Nemají chuť něco měnit, protože nikdy nic jiného nepoznali, na vině je pravděpodobně dávná tradice, přísné náboženství a úplně jiná mentalita.