4 chyby, které děláte každý den při nabíjení mobilu a zkracujete tak jeho životnost

Jen málo lidí dnes žije „normální“ život bez mobilního telefonu. Gratulujeme výjimkám, kterým se to daří, ale buďme realisté. Mobilní telefony se staly nutností, kterou nelze z mnoha důvodů ignorovat. Přemýšleli jste však někdy nad tím, proč je životnost dnešních mobilních telefonů tak krátká? Příčina většinou spočívá v chybách, kterých se dopouštíte.

V první řadě je třeba mobilní telefon správně udržovat a vědět, jak jej správně nabíjet. Pokud to nevíte a děláte špatné věci, životnost vašeho mobilního telefonu se rozhodně zkrátí.

1. Ponechání nabíječky v zásuvce

Většina lidí si ani nemyslí, že je to problém, ale určitě je. Zaprvé, nechat nabíječku zapojenou do zásuvky je drahé a nebezpečné pro elektřinu. Z transformátoru sálá teplo a jeho nahromadění může vést k požáru nebo může dojít ke zkratu transformátoru a požáru.

2. Necháte baterii zcela vybít a poté ji nabijete na 100 procent

Baterie mobilních telefonů jsou vyrobeny z lithia a fungují na principu nabíjecího cyklu. Postupným vybíjením baterie se zařízení vlastně postupně zničí. Kromě toho by se baterie neměla nabíjet na 100 % nebo nechávat v nabíječce po dlouhou dobu. Maximální nabíjení zvýší počet nabíjecích cyklů a tím zkrátí životnost zařízení. Také ponechání telefonu v nabíječce přes noc zvýší účet za elektřinu, přeruší nabíjecí cyklus a způsobí přehřátí zařízení.

Pokračování na další straně