5 potravin k odstranění zánětu kloubů a tišení bolesti. Účinný recept

Zázvor

Zázvor se pro své léčivé vlastnosti používá jako silný protizánětlivý prostředek.

Studie z roku 2005 publikovaná v časopise Food Medicine ukazuje, že zázvor má silné protizánětlivé vlastnosti a může být užitečný v boji proti chronickému zánětu, který často způsobuje bolesti kloubů.

Třešně 
Višně jsou známým přírodním lékem proti bolesti při zánětech.

Je bohatý na vitamíny A a C a také na betakaroten. Vitamin C tělo potřebuje k tvorbě kolagenu, který je součástí normální chrupavky. Chrupavka se při osteoartróze rozpadá a vyvíjí tlak na kosti a klouby.

Obsahují také nejvyšší hladiny anthokyanů, které mají silný antioxidant a schopnost opravovat klouby. Ve skutečnosti jsou superpotravinou a lze je konzumovat čerstvé, sušené i mražené.

Můžete také jíst bobule, které mají vysoký obsah anthokyanů a vitamínu C, jako jsou ostružiny, borůvky a maliny.

Kokosový olej
Kokosový olej pomáhá zmírňovat bolesti kloubů dvěma způsoby. Za prvé, kokosový olej pomáhá absorbovat kurkumu. Studie z roku 2014 publikovaná v International Journal of Immunopharmacology zjistila, že kokosový olej má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které mohou chránit před artritidou.

Ananas
Ananas má léčivé vlastnosti. Obsahuje enzym známý jako bromelain, který je osvědčeným protizánětlivým prostředkem. Studie z roku 2002 publikovaná v International Journal of Herbal Medicine and Phytopharmacology zjistila, že bromelain je účinný při léčbě bolesti kolen. Studie také ukazuje, že bromelain byl schopen snížit příznaky osteoartrózy a revmatoidní artritidy.

Recept:
1/2 hrnku kousků ananasu
1/3 hrnku čerstvých nebo mražených třešní
1/4 lžičky čerstvého zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
špetka černého pepře
1/2 lžičky kokosového oleje
Všechny ingredience dejte do mixéru a míchejte na vysokou rychlost. Můžete vypít rovnou nebo udělat velké množství a uložit ve skleněné dóze do lednice.

Zdroj.lavidalucida.com