7 věcí, které je třeba před ostatními utajit

O některých věcech byste s druhými neměli mluvit, abyste je nepřiměli žárlit, zlobit se, pomlouvat je nebo jim ublížit.

Život je nebezpečná věc a největší hrozbou pro člověka jsou kupodivu ostatní lidé. Lidé kolem vás najdou mnoho důvodů, proč vám ublížit, což znamená, že abyste se ochránili, je důležité nezapomínat na zlaté pravidlo mlčení.

7 věcí, které musíte před ostatními utajit:

1. Vaše plány

Jsme zvyklí sdílet své životní plány a jsme neuvěřitelně nadšení, když ostatním vyprávíme o sladké budoucnosti, která nás čeká. Praxe však ukazuje, že byste se o své plány a sny neměli dělit s nikým, ani s těmi nejbližšími. Někteří lidé, kterým důvěřujete, vám mohou závidět váš úspěch. Mohou vám dávat „pokyny“, ale každý ví, že myšlenky jsou hmotné, i když nic nedělají. To znamená, že jejich žárlivost a nenávist může mít negativní dopad na realizaci vašich plánů.

2. Hádky a konflikty

Co se děje v rodině, by nemělo být odhaleno nikomu jinému. Mluvit o svých hádkách s partnerem je ošklivé a vypadá to jako zrada milované osoby. Ještě nebezpečnější je však skutečnost, že lidé ve vašem okolí mohou mít z vašich hádek radost. K tomu se přidává skutečnost, že vyprávěním příbuznému o špatném manželovi nebo nevěrné manželce můžete nevědomky podnítit tohoto člověka proti své spřízněné duši. Taková odhalení by vám mohla v budoucnu uškodit.

3. Pomoc a charita

Mluvit o pomoci druhým je samo o sobě ošklivé. Lidé kolem vás totiž budou vidět, že se chlubíte svou radostí. Kromě toho, jak by se k vám lidé chovali, kdyby si mysleli, že se chlubíte? Pokud tedy chcete udělat něco dobrého a radovat se, udělejte to sami, například před zrcadlem. Tento přístup vás ochrání před závistivci a dalšími negativně smýšlejícími osobnostmi.

Pokračování na další straně