Babiččin třešňový koláč s mákem! Je to koláč, který mi vždycky připomene dětství

Postup. Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva a přidejte moučkový cukr. Přidáme margarín a utřeme společně se suchými přísadami. Přidáme 1 lžíci zakysané smetany a vyšleháme těsto. V případě potřeby přidejte další zakysanou smetanu.

Během přípravy náplně těsto necháme vychladit. Smíchejte mák, cukr a citronovou kůru, poté přidejte horké mléko a dobře promíchejte. Mezitím ušlehejte bílky do tuha, přidejte krupici a džem a nakonec opatrně vmíchejte bílkovou směs. Višňový kompot se šťávou vložíme do malé misky a rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme pudinkový prášek a cukr, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.

Dno plechu vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu polovinu rozválíme a položíme na dno plechu, na těsto uhladíme vrstvu makové náplně, na ni uhladíme vrstvu třešňové náplně a přikryjeme druhou vrstvou těsta. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35-40 minut dozlatova. Nechte zcela vychladnout, nejlépe přes noc! Po úplném vychladnutí nakrájejte na plátky!

Dobrou chuť!