CHCETE-LI NĚKOHO, KDO VÁM NIKDY NEUBLÍŽÍ, NEZRADÍ A NEZKLAME – DEJTE SVÉ SRDCE A DŮVĚRU TOMUTO ZNAMENÍ

Jsou extrémně pracovité, mají velké sklony k workoholismu, protože touží po dokonalosti výsledku. Problém je, že nejen u sebe, proto bývají k ostatním velmi kritické. Nebývají až tak kreativní, avšak zadanou práci s jasně definovanými pravidly vykonají nadstandardně. Aby byly spokojené, potřebují mít „něco na práci“ a být užitečné, jinak mají pocit, že jejich život nemá smysl. Příliš si nevěří, bývají plaché a někdy ustrašené. Touží po pochvale.

Panny jsou velmi čistotné, často uklízí své vnější prostředí (ačkoli jejich úkolem je spíš uklidit si svůj vnitřní svět). Mívají velmi dobrý vkus, bývají šetrné. Její nálada kolísá s únavou. Pokud jsou unavené, bývají silně rýpavé a kousavé. Jejich vztahy často vznikají z rozumu, respektive náhlé vzplanutí si nedovolí. Své soukromí si úzkostlivě střeží. Ráda pomáhá druhým.

Hluboce prožívá každou bolest a smutek svých blízkých. Vždy, vždy dělá vše pro lidi, které miluje a kteří v jejím životě zaujímají velké místo. Panna je vlastně andělem strážným svých blízkých, protože často je pro ni štěstí jejích blízkých důležitější než ona sama a její vlastní štěstí.

Je velmi snadné zranit a zlomit Panně srdce, i když většinou zatne zuby a neukáže vám, jak moc ji to bolí. Je velmi snadné milovat pannu, protože kdo ji potká, prostě ji nemůže nemilovat.