Chrání před mouchami a komáry: Stačí ji umístit do pokoje, není potřeba žádná síťka a jste celé léto bez hmyzu!

Výborný nápad na účinný repelent proti komárům pro domácnost, který je velmi populární na sociálních sítích. Jeho výroba je velmi snadná a lze ji provést rychle.

Potřebujete jen obyčejnou alpu, snítky máty, snítky levandule, celou skořici a hřebíček. Všechny ingredience vložte do nádoby s rozprašovačem a nechte dobře vyluhovat. Tento zázrak pak noste stále u sebe. Odpuzuje nejen komáry, ale také klíšťata, otravné mouchy a další hmyz.

Na nádobku o objemu asi 200 ml potřebujeme:

1 celou skořici

5 hřebíčků

3 květiny levandule

jednu větvičku máty

a do plna zalít Alpou.

Bezedný repelent proti mouchám a komárům

Jedná se o starou metodu, která stále funguje. Tento repelentní sprej proti hmyzu vyrábím každý rok a funguje na mě i celou mou rodinu. Levný mátový šampon také funguje. Kombinace vůně máty a octa je pro komáry velmi dráždivá.

Co potřebujete?

Rostlinný olej Ocet (9 %) Mátový šampon na vlasy

Návod k použití:

Vezměte si na pomoc mátový mátový olej. Všechny ingredience smíchejte ve stejném poměru a vložte do lahvičky s rozprašovačem. Pro každé roční období se vytvoří bílá emulze.

Na mouchy je tohle nejlepší!

Na velké mouchy, i drobné mušky je výborný vratič obyčejný – určitě jste ho viděli, jde o plevel, který roste v příkopech a na loukách i v zahradách.

Já mám odzkoušeno, že na jednu místnost stačí asi 2-3 květinky .

Vratič má zvláštní vůni, pokud vám je nepříjemná, dejte kytičku jen na parapetu, nebo zvenčí na okno. Mouchy vůni vratiče nenávidí a zmizí od ní co nejdál.

Vratič takto používám i sušený, dám do plátěného sáčku a zavěsím do okna.

Pokračování na další straně