Čokoládový dort – jednoduchý a rychlý. Vše smíchejte a máte hotovo!

ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

Připravte těsto: do hluboké mísy rozklepněte vejce. Přidejte cukr, zakysanou smetanu a olej. Mixujte mixérem do hladka.

Přidejte prosátou mouku spolu s kakaem, práškem do pečiva a solí. Mixérem na nízkou rychlost míchejte, dokud nezískáte homogenní těsto, docela tekuté, které snadno stéká ze stěrky.

Těsto přendejte na standardní plech (32 x 39 cm) vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.

Vršek pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 200°C. Zkontrolujte, zda je provedeno párátkovým testem. Doba pečení závisí na tloušťce vršku a vlastnostech vaší trouby.

Nechte vršek vychladnout na mřížce. Poté ho překlopte na další pečící papír a papír, na kterém se pekl, odstraňte z jeho povrchu.

Srovnejte okraje horní části a poté ji rozřízněte na 4 stejné části.

Pokud chcete, můžete zbytky, které zbyly po uhlazení okrajů vršku, obrousit a použít na ozdobení okrajů dortu. Pokud to neplánujete, prostě je snězte: jsou vynikající.

Připravte sirup: vařte vodu a cukr 2 minuty od okamžiku varu.

Vzniklý sirup přendejte do čisté misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak, pokud chcete, můžete přidat brandy.

Pomocí silikonového štětečku nasypte vršky získaným sirupem.

Připravte krém: do hluboké misky vložte zakysanou smetanu, smetanový sýr, kakaový prášek (prosátý) a kondenzované mléko. Nejprve promíchejte stěrkou, aby se všechny tyto ingredience spojily. Poté je rozšlehejte mixérem na nízkou rychlost, aby se změnily v homogenní a nadýchaný krém.

Sestavte dort: sirupové vršky přeložte na plech (nejlépe uvnitř nastavitelné formy vyložené acetátovou fólií), jemně je přitlačte a potřete 1/3 připraveného krému. Horní povrch by neměl být namazán krémem.

Připravte polevu: máslo a mléko zahřejte na sporáku nebo v mikrovlnné troubě, dokud nedosáhnou bodu varu.

Přidávejte na kousky nalámanou čokoládu tak, aby byla zcela pokryta horkým roztokem. Nechte je působit 1-2 minuty a poté je rozmixujte metličkou do hladka.

Čokoládovou polevu rovnoměrně rozetřeme na povrch dortu.

Nechte v chladu, dokud poleva neztuhne. Poté sejměte nastavitelný tvar a acetátový list kolem něj.

Naporcujte a podávejte mega čokoládový dort!

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!