Toto je tajemství, proč japonské děti nejsou hysterické

Pouto matka-dítě je silné

Ačkoli ve většině kultur je matka vřelou strážkyní rodinného krbu, v Japonsku mají matky zvláště důležitou roli při výchově dětí. Vztah matka-dítě v prvních letech je zásadní při utváření chování. Ale od dětství až do mladé dospělosti dítěte se matka snaží vytvořit silné pouto se svým dítětem. 

VÝSLEDKEM JE, ŽE V DOBĚ, KDY SE DÍTĚ STÁVÁ TEENAGEREM, SE VYZNAČUJE MNOHEM KOOPERATIVNĚJŠÍM PŘÍSTUPEM.

V Japonsku jsou rodiče vzorem

Je univerzální pravdou, že příklad má mnohem větší výchovnou sílu než mluvené slovo. Jinými slovy, děti budou dělat mnohem více to, co vidí od svých rodičů, a ne to, co od nich slyší.

JAPONSKÝ VÝCHOVNÝ STYL NA TÉTO SKUTEČNOSTI VELMI SPOLÉHÁ, ​​A PROTO SE RODIČE CHOVAJÍ TAK, JAK BY OČEKÁVALI, ŽE SE BUDOU CHOVAT JEJICH DĚTI. 

Jít příkladem je jedním z nejúčinnějších způsobů výchovy dětí, protože nemají pocit, že by po nich někdo chtěl něco, co sami rodiče nemohou následovat. Přiznání chyby je dobrým příkladem. Mnoho rodičů se nedokáže svým dětem omluvit, když si uvědomí, že udělali chybu. Naproti tomu, když japonští rodiče dělají chyby, rychle se omlouvají a mění své chování, aby šli příkladem. To vyžaduje odvahu a pokoru, což se vám později vyplatí.

článek pokračuje na další stránce..