Každý z nás projde devět fází života. Ve kterém životním cyklu se právě nacházíte a co vám předpovídá?

První rok: začátek

Pravděpodobně se toho v poslední době hodně událo a kolem vás bylo dost rušno. To proto, že nyní je ideální čas na kompletní změnu a vstup do zcela nové životní etapy plné změn. Možná existují aspekty vašeho života, kterými si nejste zcela jisti – vaše kariéra, zaměstnání, různé životní a rodinné situace. Do konce tohoto roku však určitě najdete řešení, která potřebujete, a budete vědět úplně všechno, co potřebujete. Poté pro vás začne druhý rok devítiletého cyklu. V prvním roce jste zasadili semínko, které bude během devítiletého cyklu růst, a nakonec sklidíte jeho plody. Pokud se tedy například chcete zaměřit na to, kde chcete být, pokud se chcete zbavit starých návyků a zastaralých přesvědčení, která vám nejen neprospívají, ale někdy dokonce škodí, je první rok čas začít úplně znovu.

Tím se úspěch dostaví. Pokud chcete pokračovat v tom, co jste dělali nedávno, měli byste si být vědomi, že je to v podstatě možné. Vždy však budete muset provést nějaké změny. Vyberte si energetické proudy, kterými chcete svůj život v příštích devíti letech živit, zamyslete se nad nimi, zvolte si vhodné záměry, které chcete v následujícím období uskutečnit, a předem se připravte. Vaše mysl a schopnosti budou nepochybně zcela připraveny zvládnout nový odchod, pro který jste se rozhodli.

Druhý rok: Budování vztahů, zapojení a spolupráce

Ve druhém roce tohoto cyklu rozšíříte svůj potenciál a budete se rozvíjet směrem, který jste si vybrali v prvním roce. Navážete kontakty, které potřebujete k realizaci svých nápadů. Ne vše však půjde podle vašich představ. Tento rok je poměrně pomalý, takže budete muset využít veškerou svou trpělivost, vyjednávací schopnosti a obezřetnost, abyste našli cesty ke kompromisu. Projekty, které zahájíte, se budou rozvíjet, ale ne tak rychle, jak jste předpokládali. Mějte to na paměti a buďte vděční za růst, kterého dosáhnete, i když pomalu. Nezapomeňte, že to vše je součástí určitého cyklu. Tento rok je velmi příznivý všem snahám pracovat na sobě, učit se, zdokonalovat se a rozvíjet to, co vám bylo dáno v podobě schopností a talentů.

Abyste dosáhli další úrovně ve všech ohledech, musíte usilovně pracovat na prohlubování své kultury a dovedností a také se zamyslet nad svými morálními hodnotami a důležitými osobními vlastnostmi. To je vaše klíčové téma a v tomto roce není nic důležitějšího. Vše ostatní je již druhořadé. A konečně, druhý rok tohoto cyklu je velmi vhodný pro navazování a rozvíjení silných milostných a partnerských vztahů, což bude mít pozitivní dopad na váš rodinný život a manželství.

Rok třetí: Budování, sebevyjádření a první výsledky

Třetí rok je obdobím, kdy se věci začínají více hýbat a zrychlovat. Je to skvělý čas pro oživení společenského života, navazování kontaktů a expanzi, ale je to také příznivá doba pro romantické vztahy. V této době budete plni odhodlání žít naplno, mimo jiné proto, že se jedná o jeden ze tří let v devítiletém cyklu, kdy dochází ke skutečným změnám. Budete plní odvahy a ochoty vše vyzkoušet. Ukáže se tedy, jaký pro vás byl druhý rok a zda jste plně využili atmosféru příznivou pro seberozvoj. Nyní je třeba, abyste se ovládali. Nepřecházejte zbytečně z jednoho extrému do druhého s velkou razancí a nepřepínejte se a nenaplňujte své kvalitní cíle. Měli byste umět pečlivě volit své kroky, soustředit se na jednu věc a teprve když ji dokončíte nebo když je úspěch jistý, přejít k dalšímu úkolu.

Vaše překypující energie vám však přinese mnoho radosti a užitku. Pokud se dokážete ukáznit, můžete dosáhnout tvůrčích úspěchů, realizovat mnoho nápadů a dále osobnostně růst. Od poloviny roku byste již měli přemýšlet o svých plánech na příští rok a snažit se využít své současné vitality k položení základů pro budoucí projekty. Ti, kteří v minulosti nebyli obdařeni nápady ani finančními prostředky, by se měli v blízké budoucnosti dočkat obratu. Pomohou vám nové kontakty a intuice.

Rok čtvrtý: Práce, výstavba, pořádek, prohlubování výsledků

Ve čtvrtém roce se konečně začíná pracovat naplno a zároveň je cítit výrazný pokrok. Nebudete mít tak divokou energii a tempo jako v předchozím roce, ale výsledky budou skutečně působivé a stabilní: ve třetím roce jste byli plní nápadů a nových myšlenek, z nichž mnohé se neuskutečnily nebo nemohly uskutečnit. Od nynějška však budete spolehlivě prosazovat to, čeho chcete dosáhnout a co chcete rozvíjet.

To bude vyžadovat vytrvalost a soustředění. Bude třeba opravdu tvrdě pracovat. Budete potřebovat sebekázeň a sílu vůle, které uplatníte ve své pilné a vytrvalé práci, jež vás bude prohlubovat a rozvíjet jako osobnost.

Čtvrtý ročník je rokem, v němž si osvojíte dobré organizační schopnosti, které vám umožní spolehlivě plnit své povinnosti a nastolit pevný řád jak v práci, tak v osobním životě.

Pokračování na další straně