Dnešek je prý nejsilnějším dnem v roce, něco si přejte a plánujte do budoucna

Letní slunovrat, který připadá na 21. června 2023, je spojen s prvním letním dnem. Označuje bod, kdy je Slunce na svém nejvyšším bodě na obloze, a pro ty na severní polokouli je to také nejdelší den v roce. Letní slunovrat je ale víc než jen sezónní změna – ohlašuje také změny a nové začátky v našich životech.

Na základě kosmických předpovědí je duchovním smyslem Letního slunovratu 2023 najít rovnováhu ve svém životě a sebrat odvahu být tou nejlepší verzí sebe sama.

V latině znamená slunovrat „státní slunce“, což je odkaz na skutečnost, že slunce je venku nejdelší dobu v roce. Starověké keltské, řecké a římské kultury jej pozorovaly z různých důvodů, od náboženských obřadů až po určování načasování cyklů plodin. Předpokládá se také, že starověké monumenty byly postaveny tak, aby se během slunovratů vyrovnaly se Sluncem – jako Stonehenge, 5000 let starý kamenný kruh ve Wiltshire v Anglii. Ve folklóru je duchovním významem letního slunovratu oslava — nejteplejší a nejdelší den v roce, léto a nadcházející sklizeň.

Pokračování na další straně