Existují důvody proč se vám zdají sny o zesnulých příbuzných. Podle lékaře jsou výsledkem různých procesů

Pro většinu lidí je ztráta blízké osoby velmi bolestnou událostí, která se podepisuje na jejich duševním i fyzickém zdraví. V těchto těžkých chvílích prožívá mnoho lidí velkou úzkost a dokonce i znechucení, což může vést k vážným zdravotním problémům. Po smrti blízkého člověka si mnoho pozůstalých rodin vzpomene na čas, který strávili se zesnulým, a často na něj myslí. V mnoha případech dokonce vidí zesnulého ve svých snech, což má své hluboké důvody.

Každý sní, když spí. Někteří mají to štěstí, že si své sny po probuzení pamatují. Mnoho lidí však vše zapomene, jakmile skončí se spánkem. Mnoho lidí přikládá svým snům velkou důležitost, snaží se ve svých snech vyčíst možnosti a nemožnosti, sny sledují a nechávají své sny ovlivňovat svůj život. Nikdo neví, co jednotlivé sny znamenají nebo odkud pocházejí. Jedna známá lékařka však analyzovala sny zemřelých lidí a dospěla k zajímavému objevu.

Je neuroložka specializujícím se na Parkinsonovu chorobu a další pohybové poruchy. Její šťastný život však dostal velkou ránu. Ve věku 66 let byla jejímu manželovi diagnostikována rakovina s četnými metastázami. Podstoupil léčbu a s nemocí bojoval ze všech sil, ale po 17 měsících zemřel.

Jeho žena mu stála po boku až do konce l Ztráta milované osoby pro něj byla velmi emotivním zážitkem a procesem, který si vyžádal těžkou daň na jeho těle, zejména na mozku. To ji vedlo k tomu, že začala analyzovat sama sebe. Začala pozorovat reakce svého těla, zejména mozku, na těžké a zničující zážitky, kterými prošla během manželovy nemoci a smrti. Potřebovala vědět, co se děje s jejím mozkem, když prožívá zármutek a velké emocionální trauma.

Pokračování na další straně