Famózní cuketová roláda s kuřecím masem: Všichni se ptali na recept!

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si na pánvi s trochou oleje osmažte ze všech stran mleté kuřecí maso, pak ho přesypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím se pusťte do přípravy těsta na Cuketové roládu.
  2. Cukety omyjte, odstraňte stopky a nastrouhejte jejich nahrubo na struhadle do mísy. Strouhanou zeleninu osolte a nechte pustit šťávu. Následně odlijte všechnu přebytečnou tekutinu, kterou cuketa pustila a do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete, přisypte mouku a vytvořte homogenní těsto. Vezměte si plech s pečícím papírem a vlijte na jeho dno vajíčkový těsto s cuketou. Špachtlí ho dobře rozprostřete a dejte péct do trouby na 20 minut při 180 stupních Celsia.
  3. Upečené těsto nechte vychladnout a připravte si náplň. Do opečeného kuřecího masa vmíchejte nastrouhaný tvrdý sýr a dobře propojte.
  4. Na Cuketové těsto náplň dobře rozprostřete a srolujte jako závin. Roládu zabalte do papíru na pečení, položte na plech a dejte ještě na deset až patnáct minut zapéct do trouby. Cuketovou roládu podávejte nakrájenou na kolečka, lze dozdobit čerstvými bylinkami.
videonávod:

zdroj: youtube.com