Frankfurtstká bábovka: Velmi šťavnatá a tak fantastická, že trumfne i drahé dorty – top recept!

postup:

Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáme vajíčka, citronovou kůru a vymícháme do hladka. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Takto připravenou směs si nalijeme do formy, kterou jsme si vymastili máslem a vysypali moukou.
Dáme péct na teplotu 180 stupňů cca 50 minut. Když máme bábovku upečenou, nevybíráme ji z trouby, ale necháme ji ještě 10 minut dojít.
Vychladlou bábovku si rozkrojíme na 4 části.
Krém: Kukuřičný škrob, cukr, vanilkový cukr a trochu mléka, ve kterém jsme si rozšlehali žloutky si smícháme. Zbylé mléko si přivedeme k varu a přilijeme připravenou směs. Vaříme, dokud nezhoustne a necháme vychladnout.

Máslo si utřeme do pěny a postupně přidáváme vychladlou hmotu.
Můžeme vrstvit. Na první rozřezanou část těsta si navrstvíme krém, přikryjeme plátem rozřezaného cesta, potřeme džemem, zakryjeme těstem a znovu potřeme nádivkou. Položíme vrchní plát.

Celou bábovku polijeme likérem. Marcipán si rozválíme a natáhneme ho na povrch. Připravím si mandle, kterými celý koláč posypeme – do rozpuštěného másla si přidáme moučkový cukr a mandle. Za stálého míchání na ohni zkaramelizujeme mandle do zlata. Když máme mandle zkaramelizované, rozprostřeme je na plech a necháme vychladnout.
Posypeme celý koláč. Ozdobíme zbylým krémem a broskvemi. Dobrou chuť!

zdroj: coolinarika