Hubněte jídlem: 13 lahodných nízkokalorických potravin, které omezí chuť k jídlu

 Oves

Oves bohatý na vlákninu má mnoho výhod pro naše zdraví a zejména pro naše srdce. Ve skutečnosti se díky zjištění po klinickém výzkumu, že slonovina snižuje množství „špatného“ cholesterolu (LDL) v krvi, stala v posledních letech velmi populární. Nejlepší způsob, jak začít den, je tedy jídlo bohaté na oves. Jeho vysoký obsah vlákniny také rychleji navozuje pocit plnosti. Oves je ideální i pro diabetiky, protože má nízký glykemický index.

Vejce

Nedávné výzkumy ukázaly, že snídání vajíčka na dlouhou dobu potlačuje chuť k jídlu a osobně to považuji za jednu z nejideálnějších možností snídaně. Omeletu můžete udělat pouze s vaječnými bílky (protože bílkoviny pomáhají potlačit hlad) nebo vařenou, ale ujistěte se, že je to melasa, protože ta ve žloutku zachovává cholin a lecitin, které chrání cholesterol. Je to pravděpodobně ideální jídlo, které můžete jíst, pokud chcete zhubnout.

Mají spoustu vysoce kvalitních bílkovin, zdravých tuků a dokážou vás zasytit konzumací malého množství kalorií. Pokud je zařadíte do své snídaně, budete mít vytvořený uspokojující rozvrh od prvních hodin dne a bude snazší usměrnit zbytek jídla.

Čočka

Oddalují proces trávení a vytvářejí pocit sytosti na dlouhou dobu. Můžete je použít jako studený salát nebo jako přílohu např. s tučnou rybou (lososem).

Losos a tuňák

Je bohatým zdrojem vitamínu D a omega-3 mastných kyselin, které pomáhají kontrolovat cholesterol, triglyceridy, poskytují ochranu proti degenerativním onemocněním, jako je rakovina prostaty, zlepšují náladu a deprese a posilují mozkové funkce. Jejich vynikající obsah dobrých tuků a bílkovin vytváří pocit sytosti na dlouhou dobu. Jeho maso a tuk se tráví a asimilují rychlostí až 98 %, což ukazuje na stupeň využití živin tělem.

Mandle

Další zdroj dobrých tuků, které snižují hlad. Je to ideální volba pro svačiny, pokud jsou přijímány v normálním množství. A samozřejmě nečekejte, že budete mít hlad, abyste je zkonzumovali, ale raději je snězte před chvílí.

Κουκουνάρια

Jedním z nejnovějších a nejúčinnějších doplňků pro snížení chuti k jídlu, které se dnes začínají objevovat na zámořském trhu, jsou kapsle obsahující olej z piniových oříšků. Piniové oříšky obsahují kyselinu pinolovou, která velmi silně potlačuje chuť k jídlu. V jedné studii polynenasycené mastné kyseliny (PUFA) pocházející z piniových oříšků posilovaly dva hormony, o kterých je známo, že mají pozitivní vliv na snížení chuti k jídlu.

Podle výzkumu ženy s nadváhou hlásily výrazně menší chuť k jídlu pouze 30 minut po užití kapsle s kyselinou pinolovou ve srovnání s olivovým olejem, který byl placebem. Takže konzumace piniových oříšků, které jsou hlavním zdrojem kyseliny pinolové, může také účinně bojovat proti vašim nežádoucím pocitům hladu.

Libové maso

Zlatým klíčem k hubnutí a ztrátě bodů z pověstných buchet se zdá být triptych libového masa, vody a vlákniny. Libové maso, ryby, drůbež, sója, vejce vás naplní energií, zasytí a netloustne. Maso může být vaším nejlepším přítelem, pokud chcete zhubnout. Důvod; Ale obrovské množství vysoce kvalitních bílkovin, které obsahuje. V jiných potravinách nic lepšího nenajdete. I když zpracované maso je rozhodně něco, čemu bychom se měli vyhnout, v naší době jsou možnosti z hlediska bio trochu omezené, především kvůli velkému cenovému rozdílu. Červené – nezpracované – maso však NEZVYŠUJE vaše šance na srdeční problém.

Proteinové potraviny

Jezte více bílkovinných potravin. Esenciální lidský střevní hormon (PYY) nebo který se zvyšuje konzumací bílkovin může být důvodem, proč diety bohaté na bílkoviny dále zvyšují pocit sytosti a pomáhají při hubnutí.

I když přijmete 20 až 30 gramů bílkovin navíc denně při každém jídle, rychle uvidíte, že se vaše chuť k jídlu drasticky sníží.
Protein je velmi zasycující potravinová složka a rozhodně vám může pomoci spálit 80 až 100 kalorií denně jednoduše proto, že jíte dostatek v jídle. Existují studie, které ukazují, že pokud zvýšíte denní příjem bílkovin o 25–30 %, můžete mít až o 60 % méně vrásek, omezit noční návštěvy lednice a zhubnout třeba kilo za týden. Jednoduše proto, že jíte více bílkovin..!

Jak zvýšit bílkoviny:
• Nahraďte výkrmový dezert sklenicí nízkotučného mléka a získejte 8 gramů bílkovin navíc.
• Udělejte z bílkovin hlavní roli ve svých jídlech, zvláště preferujte snídani.
• Snižte množství sacharidů, které povzbuzují vaši chuť k jídlu

Snažte se vyhýbat jídlům, která obsahují pouze sacharidy (např. špagety, brambory, rýže), protože jsou to první živiny, které opouštějí žaludek.

Brambory mají samozřejmě vlastnosti, které zaženou hlad. Obsahují speciální druh škrobu, který je odolný vůči trávicím enzymům. Protože bramborám trvá, než se rozloží, zůstávají ve střevech déle a oddalují tak návaly hladu. Dejte přednost pečeným bramborám – a vždy s mírou – s hranolky.

Jídlo, které obsahuje pouze sacharidy, se rychle tráví, takže hladovíte dříve, než kdybyste jedli potraviny s jinými živinami (tj. dobré tuky a bílkoviny). Jednoduché sacharidy mají navíc vysoký glykemický index a to je pro dietní období destruktivní.

Vícenásobná a malá zdravá jídla během dne vedou k lepší kontrole hladu. Pokaždé, když sníme – i velmi malé jídlo – centrum chuti k jídlu v mozku se zklidní a vyhýbáme se velkým jídlům, které vedou k ukládání

Černá čokoláda

Jsme si jisti, že ze všech zmíněných potravin vám bude toto chutnat nejvíce. Pamatujte však, že se doporučuje pouze velmi malé množství hořké čokolády. Hořkosladká chuť pravé hořké čokolády pomáhá potlačovat chuť k jídlu. Některé studie také ukázaly, že antioxidanty, které obsahuje, mohou potlačovat chuť k jídlu, pomáhají zhubnout a kontrolovat hladinu cukru v krvi.

Nakonec vše výše uvedené spojte se cvičením. K udržení kondice je vhodné cvičení a jednoduché denní návyky. Chůze a plavání hodně pomáhají při kontrole naší hmotnosti a našemu dobrému zdraví.

Jezte pomalu, aby měl mozek čas přijmout signál sytosti. Nekombinujte jídlo s jinými činnostmi, jako je sledování televize, protože hůře zamotáte mozek, kdy přestat jíst.

ZDROJ:lifter