JAK SE DUŠE A TĚLO ŽENY MĚNÍ KAŽDÝCH 5 LET: Zjistěte, v jaké fázi se nyní nacházíte a na co byste si měli dát pozor

Dermatolog Caroline Robinson poukazuje na to, jak se vzhled pokožky v průběhu let mění:

Věk 25 let – „Největší problém péče o pleť, který slýchávám od pacientů ve věku 20 let, je, že obecně vypadají unaveněji. Obvykle se to stává v polovině až koncem 20 let,“ říká Dr. Robinson. Tyto problémy mohou být způsobeny poškozením sluncem, které se začalo časem hromadit, nedostatkem spánku , stresem nebo dokonce genetikou. Dr. Robinson také doporučuje začít používat účinnější produkty péče o pleť ve věku kolem 20 let, které jsou preventivní a vytvářejí návyky.

Věk 30 – Ve věku 30 let začínáte pozorovat některé rané známky stárnutí a také první účinky poškození sluncem, ke kterému s největší pravděpodobností došlo ve věku dospívání nebo 20 let.

Věk 35 let – Dr. Robinson vysvětluje, že pacienti ve věku 30 let začínají vidět jemné linky, ztrátu objemu ve tvářích (což může způsobit výraznější změny pod očima ) a zvýšenou pigmentaci v důsledku poškození sluncem. Kromě základní rutiny péče o pleť, jako je čištění, hydratace a ochrana před sluncem, Dr. Robinson doporučuje přidat místní retinol (nebo alternativy, jako je bacuchiol nebo sérum na bázi peptidů), aby pomohl s jemnými linkami a pevností pleti. Přidání antioxidantů ve 30. letech je také cenné pro péči o pleť.

Věk 40 let – Podle lékařů je ve věku 40 let skutečně vidět velké změny v pevnosti pokožky. Máte co do činění se ztrátou objemu a pružnosti (což vede k ochablé kůži), stejně jako výraznějšími vráskami a poškozením sluncem, které může vést ke stavům jako je melasma.

Pokračování na další straně