JAK SE DUŠE A TĚLO ŽENY MĚNÍ KAŽDÝCH 5 LET: Zjistěte, v jaké fázi se nyní nacházíte a na co byste si měli dát pozor

45 let – Dermatologové mají v této věkové skupině nejvíce pacientů, kteří přicházejí na ošetření, která pomáhají zmírnit známky stárnutí. Výplň pomáhá nahradit ztracený objem. Chemický peeling se může zaměřit na melasma, poškození sluncem a nerovnoměrný tón nebo texturu. Doporučují také ošetřovat pokožku „zdola nahoru“.

Věk 50 let – „Po menopauze naše tělo zažívá hormonální posun s klesajícími hladinami estrogenu a zvýšenými hladinami androgenů, což může ovlivnit pokožku,“ říká Dr Robinson. Vysvětluje, že kůže bude tenčí a méně elastická. Dochází k resorpci kostí, která se projevuje ztrátou objemu – zejména ve střední části obličeje – s věkem. Dalším velkým problémem je suchost a díky těmto hormonálním výkyvům se může znovu objevit akné, které jste neviděli od doby dospívání. Přebytek pigmentu a známky poškození sluncem. 

Největším řešením péče o pleť je ujistit se, že pomáháte pokožce udržet vlhkost. Dr. Robinson říká, že jen málo typů pleti zvládne drsnost způsobenou exfoliátorem v tomto bodě na své pleti, a místo toho zdůrazňuje význam jemnějšího, mléčného čisticího prostředku, který příliš nepění.