Střelec spíše lituje než nenávidí

Pokud jde o představitele tohoto znamení, konfliktní situace s nimi obvykle procházejí bez krveprolití. Jde o to, že lehká povaha Střelce mu umožňuje nebrat si nic osobně – je pro něj snazší žít.

Střelec proto ke svým pachatelům necítí nenávist, ale spíše lítost. Jejich nepřítel to však bude mít velmi těžké, pokud se probudí pomstychtivá část jejich povahy – v tomto případě Střelec jedná rychle a bolestivě zasáhne.

Pro Kozoroha je pomsta studený pokrm.

Pokud se zástupci tohoto znamení rozhodnou pomstít, dělají to podle všech pravidel, postupně, metodicky, s minimem emocí. Než začnou jednat, palčivý pocit nenávisti vyprchá a ustoupí pocitu hořkosti a odpoutanosti.

Pak se promění v mocné nepřátele, zcela si jisti tím, co dělají – jste vinni a nyní zaplatíte. Mstí se s grácií a chladně, jako by se povznesli nad situaci. A odpouštějí s velkými obtížemi.

Vodnář se málokdy mstí

Zástupci tohoto znamení se neradi mstí. Mají tendenci se emocionálně distancovat od konfliktních situací, stejně jako omezují problém, aby vyloučili jeho dopad na jiné aspekty jejich života. A jsou v tom docela dobří.

Pokud se přece jen rozhodnou pomstít, chovají se jako děti – hlasitě a hlučně. Poté tohoto nepříjemného člověka navždy vymažou ze svého života.

Ryby se mění v piraně

Mnozí si to ani neumí představit, ale něžní představitelé tohoto znamení se dokážou proměnit v piraně, pokud je to bolí natolik, že se rozhodnou pomstít.

Jejich frustrace může být tak silná, že si v mysli začnou vykreslovat opravdu šílené scénáře a představovat si úplný kolaps svého nepřítele a dokonce i jeho smrt. Jejich taktikou je zlehčovat a zesměšňovat toho, kdo jim ublížil. Jejich pomsta není logická, ale především emocionální.