Je zabijákem tukových zásob a léčí dalších 50 nemocí. Egypťané ji považovali za „rostlinu nesmrtelnosti“, protože má mnoho zdraví prospěšných účinků

Aloe vera je účinná rostlina, která se používá již po staletí. Už Egypťané považovali aloe vera za „rostlinu nesmrtelnosti“. Aloe vera je vynikajícím prostředkem na řezné rány a drobná poranění, ale léčí také mnoho nemocí. Gel obsahuje aminokyseliny, enzymy, polysacharidy, vitaminy a minerály, které přispívají k dobrému zdraví.

Síla pro zdraví

Čerstvý gel z aloe vera je antibakteriální a protiplísňový prostředek, který dokáže snadno zabít mikroorganismy a očistit tělo od toxinů. Podporuje také imunitní systém a dokáže zrychlit metabolismus, čímž účinně zvyšuje hubnutí.

Enzymy jako lipáza a amyláza, které se nacházejí v gelu, dokážou v těle rozkládat tuky a cukry, snižovat záněty, čímž předcházejí mnoha zdravotním problémům.

Rostlina aloe vera obsahuje vitamín B12 a zvyšuje jeho biologickou dostupnost, která je důležitá pro tvorbu červených krvinek. Tento gel je ideální pro vegetariány, kteří mohou mít nedostatek určitých živin.

Aloe vera obsahuje také aminokyseliny, které jsou potřebné pro správné fungování organismu. Obecně je gel nejlépe neředěný, ale mnoho lidí si kvůli hořké chuti rád přidá trochu ovocné šťávy.

Aloe vera se snadno pěstuje a čistí vzduch ve vaší domácnosti a zároveň poskytuje pravidelný přísun tohoto úžasného gelu. Aloe vera lze použít také ve formě šťávy vyrobené lisováním listu aloe po přefiltrování tekutiny.

Chuť má snesitelnou, ale dá se dochutit trochou ovocné šťávy. Díky tomu je šťáva z aloe vera opravdu praktickým doplňkem stravy.

Jaké jsou zdravotní výhody pití šťávy z aloe vera?

  1. Alkalizuje
    Tělo s kyselým pH je úrodnou půdou pro vznik nemocí. Pomozte svému tělu vyrovnat pH vytvořené konzumací jídla a tekutin pitím šťávy z aloe vera.

Alkalizující potraviny také:

Zelená listová zelenina
Kořenová zelenina
Citrusové ovoce
Ořechy a semena
Jablečný ocet

Pokračování na další straně