Jeřabiny: zapomenutý lék na záněty v těle a bolesti kloubů. A věděly to už naše babičky. Jak cenné jsou jeřabiny pro naše zdraví

Jeřabiny harmonizují trávicí systém

Plody jeřabin výborně regulují střevní činnost, čímž zlepšují celkový stav střev. Látky obsažené v jeřabinách napomáhají vylučování žluči do střeva, což výrazně usnadňuje proces trávení. Pokud pravidelně trpíte průjmy, tato zdravá chuť vám pomůže cítit se lépe. Pomáhají také při dlouhodobé ztrátě chuti k jídlu. Pokud vás tyto problémy trápí, vyzkoušejte jogurtové řešení: každé ráno po dobu dvou až tří týdnů přidávejte do jogurtu lžičku rozdrcených sušených jeřabin. Budete překvapeni, jak lehce a energicky se budete okamžitě cítit.

Revmatismus a bolesti kloubů

Lidé trpící těmito problémy by měli pravidelně pít jeřabinový čaj nebo si dopřávat jeřabinovou koupel. Sušené jeřabiny se večer namočí do studené vody, druhý den se povaří a pak se nechají 15-20 minut odstát. Tato koupel vás zbaví svalových bolestí a únavy a umožní vám opět se pohybovat bez dalších bolestí.

Dna a močové kameny

Látky obsažené v jeřabinách zcela odstraňují záněty v těle a zároveň podporují vylučování moči a odstraňování přebytečné vody. Jeřabiny jsou vynikajícím přírodním prostředkem proti dně, zánětu močových cest a ledvinovému písku.

Jeřabiny snižují riziko cukrovky

Jeřabiny jsou také účinnou prevencí cukrovky. Jeřabiny obsahují glukózu a invertní cukr, které se štěpí bez potřeby inzulínu, a snižují tak hladinu cukru v krvi.