Jsou vaše končetiny často studené? Pokud ano, znamená to vážné zdravotní riziko

Pokud se nacházíte v horké místnosti a celé vaše tělo se vaří, kromě rukou, které jsou stále zmrzlé, můžete mít vážné onemocnění, které vyžaduje naléhavou lékařskou pomoc. Jsou vaše ruce studené, když jste v extrémně horké místnosti a zbytek těla je „teplý“? Za tímto příznakem se pravděpodobně skrývá vážnější zdravotní problém, který vyžaduje pečlivou pozornost. Je běžné, že máte studené ruce poté, co jste celý den na chladném místě. Končetiny jsou chladnější než zbytek těla, protože se k životně důležitým orgánům, jako je srdce, mozek a játra, dostává méně krve a tepla. Dr. Stacey Sampsonová uvádí, že to může být způsobeno těmito faktory.

Raynaudova choroba.

Toto onemocnění postihuje transport a cirkulaci krve do určitých částí těla, obvykle do prstů na rukou a nohou. Proč k ní dochází. Cévy na rukou a nohou a někdy i v uších a nose se zužují v důsledku chladu nebo psychického stresu. V důsledku toho prsty zbělají nebo zmodrají kvůli nedostatečnému průtoku krve.

Příčina Raynaudova syndromu zatím není známa, ale stav lze snadno rozpoznat podle otoků (často studených), bolesti a necitlivosti prstů. Tento stav naštěstí není zdraví škodlivý.

Autoimunitní onemocnění jsou poruchy imunitního systému, při nichž nepřiměřená imunitní reakce organismu na určité látky způsobuje napadání tkání. Může se jednat o závažné onemocnění, proto pokud se u vás objevují příznaky podobné Raynaudovu syndromu, navštivte svého lékaře a nechte se dále vyšetřit. Jakmile je diagnostikována skutečná příčina studených rukou, lze tento stav snadněji zvládnout užíváním vhodných léků.

Pokračování na další straně