Když ženám rostou chloupky na bradě: Neztrácejte čas a okamžitě jednejte může jít o vážné zdravotní problémy

Chloupky na bradě jsou pro ženy vážným problémem. Na jedné straně může působit esteticky rušivě a způsobovat psychické problémy, na druhé straně může být příčinou růstu chloupků na bradě zdravotní problém. Růst chloupků na bradě může být také způsoben zdravotním problémem.

Nejčastější příčinou je dědičnost

Pokud měla vaše babička na bradě jeden nebo dva chloupky, pravděpodobně vám v dospělosti dorostou. Pokud tomu tak skutečně je, jedná se pouze o estetický problém a nemusíte se obávat zdravotních problémů. Pokud jsou vaše hormony abnormální Pokud rostou chloupky v místech, kde by normálně růst neměly, měli byste mít téměř vždy podezření na hormony.

Nadměrná produkce mužských hormonů může způsobit nežádoucí ochlupení také v období menopauzy, kdy se snižuje produkce estrogenů. Proti tomu se bohužel nedá mnoho dělat. Měli byste se poradit se svým lékařem a nechat si vyšetřit hladinu hormonů.

V případě syndromu polycystických vaječníků se však již jedná o závažný problém; web MedicalNewsToday jej popisuje jako hormonální abnormalitu, která způsobuje převahu mužských hormonů. Jedním z jejích příznaků je nadměrný růst ochlupení. O dalších příznacích a léčbě již redakce informovala.

Pokračování na další straně