Král Karel pronesl důležitý projev. Zdůraznil svou vděčnost, ale také vyjádřil velký smutek

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate oznámila, že má rakovinu, pronesl britský král Karel III. projev, byť ze záznamu. Projev byl odvysílán na čtvrtečním obřadu, kterého se zúčastnila i královna Camilla. Král ve svém projevu zdůraznil své přátelství a vděčnost. Vyjádřil také lítost nad tím, že se obřadu nemohl zúčastnit osobně.

„Je mi velmi líto, že dnes nemohu být s vámi,“ řekl král. Zvukový záznam vystoupení ve worcesterské katedrále odvysílala BBC.

‚Ti, kdo nám podávají ruku přátelství, nám velmi pomáhají, zvláště když to opravdu potřebujeme. Tato bohoslužba ve worcesterské katedrále mi připomíná slib, který jsem dal na začátku své korunovace, že budu následovat Ježíšův příklad a budu spíše sloužit, než abych se nechal obsluhovat,‘ řekl král.

Toto poselství nahrál král v polovině března. Jedná se pouze o zvukový záznam. Buckinghamský palác zveřejnil pouze jednu novou fotografii krále pořízenou během této nahrávky. Ve svém prvním veřejném projevu po oznámení, že jeho milovaná nevěsta Kate podstupuje chemoterapii, král zdůraznil svou soucitnou stránku.

Pokračování na další straně