Krémový broskvový dort lehký jako peříčko: Těsto jen vylijte na plech, přidejte ovoce a smetanu je to nejlepší koláček pod sluncem!

Postup:

Rozklepněte si vajíčka do misky, přisypejte k nim cukr a elektrickým šlehačem šlehejte tak dlouho, dokud nevytvoříte bílou a hladkou pěnu. K té pak přidejte prosévanou hladkou mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem a dobře promíchejte špachtlí nebo vařečkou.

Takto získané těsto nalijte do plechu vyloženého pečicím papírem a dejte do trouby péct asi na 25 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Po dopečení plech vyjměte z trouby a nechejte korpus vychladnout.

Broskvovou želatinu mezitím rozpusťte ve 400 mililitrech vroucí vody a nechte vychladnout. Broskvový kompot sceďte a broskve nakrájejte na malé kostky.

Smetanu ke šlehání nalijte do misky a šlehačem vyšlehejte do tuhé a pevné pěny. Nakonec přidejte moučkový cukr, který opatrně vmíchejte do šlehačky, aby se rozpustil. Za stálého míchání pak přilijte do hmoty i rozpuštěnou želatinu, která mezitím musí vychladnout. Nenalévejte ji do šlehačky horkou! Směs dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

Krém vložte na chvilku do lednice, aby lehce ztuhl. Stačí na to pár minut. Pak jej vytáhněte, přimíchejte do něj kousky nakrájených broskví, dobře zamíchejte a rozetřete jej na povrchu upečeného a vychladlého korpusu, který jste předem lehce potřeli vychladlým čajem, aby se nasákl tekutinou a změkl.

Hotový dort vložte do lednice vychladit a ztuhnout po dobu nejméně 3 hodin, nejlépe však přes noc. Nakonec celý povrch dortu zasypejte práškovým kakaem, nakrájejte na porce a podávejte se šálkem dobrého čaje nebo kávy.

Dobrou chuť.

Zdroj:vařímedobroty