Láska na první pohled? Nic takového neexistuje a tohle jsou důvody, které byste měli znát

Romeo a Julie se do sebe zamilovali hned při prvním setkání. Také nadčasový romantický film Titanic ukázal kouzlo lásky na první pohled, když Jack poprvé spatřil Rose. Ve skutečnosti však láska na první pohled není ničím výjimečným. Lze ji vysvětlit vědecky a víra v ni může mít negativní společenské důsledky. Zjistěte s námi, proč láska na první pohled neexistuje!

Lidé mají podvědomé předsudky a posuzování člověka, kterého právě potkali během několika vteřin, je těmito předsudky silně ovlivněno. Proto se „zamilováváme na první pohled“ do lidí, kteří se podobají stereotypu dokonalého partnera.

Když nás někdo přitahuje, začnou pracovat hormony jako testosteron a estrogen, které nám říkají, jak se máme chovat. Je to v podstatě způsob, jakým příroda zajišťuje, aby lidská rasa nevyhynula. Jinými slovy, okamžitá láska je jen náš základní instinkt k rozmnožování.

Poté, co strávíme blízký čas s někým, kdo se nám líbí, náš mozek uvolňuje chemickou látku zvanou dopamin. Tato chemická látka je silná a způsobuje, že si myslíme, že tento zážitek byl úžasný, a chceme ho prožívat znovu a znovu. Můžeme si přirozeně myslet, že se tak děje proto, že nás láska přitahuje, ale ve skutečnosti chceme jen to, co chce naše tělo, ne něčí srdce.

Pokračování na další straně