LÉKAŘ VARUJE, KDO BY NEMĚL JÍST BANÁNY: MOHOU BÝT NEBEZPEČNÉ, ZEJMÉNA POKUD MÁTE TUTO NEMOC

Banány jsou jediným ovocem, které se doporučuje ke konzumaci při všech formách gastritidy, protože jsou zdrojem látek užitečných pro trávicí systém, regeneraci, léčbu, zlepšení mikroflóry a srážlivost krve.

Podle slavné ruské lékařky Taťány Razumovské však mohou být banány vážným problémem v situaci, kdy máte některou ze střevních chorob v akutní fázi.

Lidem s gastritidou se doporučuje jíst banány, aby se snížila kyselost žaludku a riziko pálení žáhy, ale v případě střevních onemocnění v akutní fázi je lepší se tomuto ovoci vyhnout, zvláště pokud jde o nezralé zelené banány, protože mají vysoký obsah sodíku, a proto mohou působit jako diuretikum.

Zralé banány působí projímavě, proto toto ovoce s největší pravděpodobností škodí při střevních poruchách nebo gastrointestinálních onemocněních v akutní fázi. Mohou způsobit plynatost.

Pokračování na další straně