Měkký, jemný a velmi chutný dort s intenzivní karamelovou chutí!

Postup:

  1. Připravte těsto: rozpusťte máslo v hrnci se silným dnem. Přidejte cukr. Velmi dobře promíchejte a výslednou směs přiveďte k varu.
  2. Poté snižte teplotu na minimum. Přidejte karamel a promíchejte do hladka.
  3. Přidejte jedlou sodu a začněte intenzivně míchat. Všimnete si, jak se kompozice napěňuje a několikrát zvětšuje svůj objem.
  4. Poté ji odstavte a pokračujte v míchání, dokud reakce mezi jedlou sodou a karamelem neskončí.
  5. Přeneste směs do misky, ve které budete připravovat těsto, a promícháním jej ochlaďte na teplý stav (můžete to zkontrolovat prstem). Tím se zabrání dalšímu srážení vajec.
  6. Postupně přidávejte (jeden po druhém) vejce, mícháním pokaždé do hladka pomocí šlehače.
  7. Postupně přidávejte (ve 2 krocích) prosátou mouku a vždy ji míchejte do hladka. Získáte husté, měkké, elastické a lepivé těsto.
  8. Rozdělte těsto na 2 stejné části.
  9. Každou část těsta rovnoměrně rozložte na plech vyložený papírem na pečení, abyste získali tenký obdélníkový povrch o rozměrech 26 x 34 cm.
  1. Vrchní část pečte po dobu 8-10 minut v předehřáté troubě na 190 ° C
  2. Vyjměte desku z trouby a okamžitě vyrovnejte její okraje (zbývající kousky nevyhazujte). Poté ji nakrájejte na 2 stejné kousky o rozměrech 15 x 23 cm. Vložte je na gril a nechte je úplně vychladnout.
  3. Postupujte podobně jako na druhé straně těsta.
  4. Připravte krém: vložte fermentovanou smetanu a měkký karamel do hluboké misky. Trochu je promíchejte špachtlí a poté je míchejte mixérem, dokud nezískáte, hustý a stabilní krém.
  5. Odložte 3 lžíce krému, abyste vyrovnali okraje dortu. Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice, a posypte 1/3 nasekaných arašídů. Poslední vrchol je namazán pouze krémem, který musí být rovnoměrně rovnoměrný.

Připravte si polevu: smetanu na šlehání zahřejte na téměř bod varu (za žádných okolností ji nevařte). Nalijte to na nalámanou čokoládu na kousky. Nechte je interagovat po dobu 30 sekund a poté je promíchejte, dokud nebude hladká.

Nalijte polevu na povrch dortu a rovnoměrně ho rozložte. Pokud se na jeho povrchu objeví vzduchové bubliny, můžete je rozbít párátkem.

Můžete ozdobit nasekanými oříšky nebo karamelem.

Dobrou chuť

zdroj:retete-usoare.eu