Nejchutnější vepřová žebra pečená v troubě! Nejlepší recept

ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Umyjte vepřová žebra. Rozřežte na dvě 2 části, protože celý kus byl trochu dlouhý.

2. Poté vytvořte neúplné části s hloubkou 1,5-2 cm na horní straně kusu masa, umístěné mezi žebry.

3. Připravte marinádu: do misky dejte sůl, mletý černý pepř, směs mletých paprik, česnek granulovaný, papriku, zázvor, med, hořčici, rajskou omáčku, sójovou omáčku a vodu. Velmi dobře promíchejte

4. Vložte maso do hluboké mísy. Rozložte marinádu na její povrch a dobře ji otřete rukama. Poté ji položte kostmi nahoru, přikryjte víčkem a nechejte marinovat alespoň 60 minut v lednici (marinovali jsme 4 hodiny).

5. Poté ostrým nožem odřízněte bílou membránu na žebrech, aby nedošlo k deformaci masa během pečení (jako na obrázku níže).

6. Olej natřete rukama na vepřová žebra (na masitější straně). Poté je přeneste do sáčku na pečení. Konce pečicího sáčku svázat a na několika místech ho napíchnout párátkem.

7. Vložte vepřová žebra na podnos. Pečte 15 minut v předehřáté troubě na 200 ° C. Poté snižte teplotu na 170–180 ° C‌ a pokračujte v pečení dalších 45 minut.

8. Opatrně vyjměte vak z povrchu žeber a odstřihněte jej kuchyňskými nůžkami. Na jejich povrch nalijte trochu marinády (od té, která zůstala po marinování) a pečte je 10 minut.

9. Poté posypte žebra šťávou nashromážděnou v pekáčku a pokračujte v pečení dalších 10 minut.

10. Vepřová žebírka podávejte s oblohou, kterou máte rádi!

Přejeme vám dobrou chuť

Zdroj:retete.eu