Nejzdravější Japonská dieta je naprosto úžasná. Kilogramy se snadno rozplynou a nemusíte se trápit hladem

Správná hydratace organismu a pití dostatečného množství vody je důležité nejen při dietě, ale i pro zdraví a správné fungování organismu obecně. Existují různá tvrzení, která tvrdí, že japonská vodní dieta může pomoci při léčbě cukrovky a rakoviny. Pro tato tvrzení však zatím není dostatek důkazů. Mnozí odborníci se také domnívají, že neexistuje žádný důvod, proč by se voda neměla pít dvě hodiny po jídle. Pokud nemáme problémy s trávicím systémem, nemělo by mít pití vody na trávicí systém žádné škodlivé účinky. Stejně tak by voda neměla mít škodlivý vliv na fungování trávicích tekutin.

Pojem „dieta“ může být v tomto případě trochu zavádějící. Jak již bylo zmíněno, princip této metody je mezikrokem ke správnému nastartování metabolismu a osvojení si určitého režimu pro zdravý životní styl. V tomto případě pití vody uvolňuje místo v žaludku, což umožňuje jíst méně.

Samozřejmě si také musíte hlídat, co jíte. I když budete dodržovat zásady vodní diety, pokud si k obědu dáte hamburger se slaninou a hranolky, těžko dosáhnete nějakých výsledků diety. Jídlo si odlehčete a jezte vyváženou stravu složenou ze sacharidů, bílkovin a tuků, které váš metabolismus potřebuje ke správnému fungování. Vodní dieta vám může pomoci a zjednodušit cestu k vysněné postavě, ale může být obtížné dosáhnout svých cílů jen pitím. Vyžaduje to silnou vůli a disciplínu, které vás vodní dieta jednoduše naučí.