Nikdo nechápal, proč pošťačka finančně pomáhá starému pánovi. Když ale viděli toto, ztratili řeč!

Ve vesnici je stará chalupa. Bydlel v ní starý muž jménem Nikolaj. Na malém stolku stál staříkův vzácný samovar. Tímto samovarem vždy přijímal své nejbližší návštěvy. Při této příležitosti stařečka navštívil místní poštmistr Malinka. To byla pro Trofimiče dobrá zpráva. Dal mu šálek horkého čaje. Stařík přepočítal drobné bankovky a řekl, že jsou to lahůdky z nebe. Poslední týden totiž téměř nic nejedl.

Marina se na Nikolaje usmála. Koneckonců byla jediná, kdo věděl, co tento záhadný dar ke staříkovu skromnému důchodu znamená. Nikolaj sice žil v chudobě, ale nikdy si na svůj život nikomu nestěžoval. A byl to velmi laskavý člověk, ochotný dát vše potřebným. Marina si vzpomíná, že se Nikolaj před několika týdny vrátil z města a požádal úřady o pomoc. Věřil v dobrotu lidí a chtěl spravedlnost. Protože podle zákona měl nárok na finanční příplatek k důchodu.

Ale protože teď neměl žádné konexe ani peníze, nikdo nebyl ochoten podniknout kroky, aby mu pomohl. A tak se Marina rozhodl, že bude starému muži každý měsíc tajně dávat peníze. Aby starého muže potěšil, věřil, že v této zemi není vše ztraceno a že může sám něčeho dosáhnout.

Marinin osud nebyl snadný. Nevzdávala se a snažila, se být alespoň trochu šťastná. Když šla po ulici, si vzpomněla, co se jí před lety stalo. Vzpomněla si také na incident, který zmrzačil jejího syna. Stalo se to asi před deseti lety, když žila se svým násilnickým a násilnickým manželem. Marina přišla do městečka začala pracovat jako pošťačka. Její bývalý manžel pracoval ve škole a brzy si všiml skromné, ale velmi krásné dívky. Začal ji vyhledávat a dával jí dárky. Marina nevěděla, že trpí alkoholismem. Po ukončení školy jim jako mladé rodině přidělili pokoj v penzionu a začali spolu bydlet.

Všechno šlo dobře, brzy se v rodině objevilo dítě. Tam to všechno začalo. Vadik začal pít stále častěji. Žili spolu několik let. Špatné geny jejího manžela byly přeneseny na jeho syna. Začal mít záchvaty dušení. Lékaři jen zvedli ruce, řekli, že to nelze vyléčit, je to dědičné onemocnění, jehož příčinou je alkoholismus otce. Lékaři obvinili Marinu z toho, že se provdala za alkoholika.

Pokračování na další straně