Nikdy nedávejte tyto květiny ženám na 8. března: Přinášejí jen smůlu a smutek

Orchidej

Orchidej symbolizuje touhu po úspěchu a jedinečnosti. Tato jemná květina v souladu se svým vzhledem může také symbolizovat lásku, vytříbenou krásu, romantiku, erotiku a touhu po intimitě. Orchideje se často dávají jako dárky nemocným a těhotným ženám v nemocnici, aby jim popřál brzké uzdravení. Také ho můžete dát jako dárek někomu, komu přejete úspěch ve vaší kariéře. Výzkumy tvrdí, že existuje 25 000 až 30 000 druhů orchidejí.

Narcis

Narcis může znamenat sebelásku a, jak jeho název napovídá, narcismus, ale může být také symbolem zrození, probuzení, nového začátku, protože tato květina raší mezi prvními. Žlutý narcis může také znamenat opovržení.

Lilie

Lilie je symbolem nekonečné krásy, štěstí, čistoty, panenství, nesmrtelnosti a spásy. Často se používá na svatbách, protože podle biblické tradice symbolizuje výběr milované osoby. Bílá lilie je spojována s nevinností a čistotou, žlutá s lží a podvodem a fialová s návratem ke štěstí.

Magnólie

Magnolie znamená důstojnost a eleganci. Je-li její květ bílý, je znamením nevinnosti. Pokud je květ magnólie růžový, pak značí plachost a nejčastěji se dává dívkám, které pravou lásku ještě nepotkaly. Pokud však darujete předčasně odkvetlou magnólii, je to neklamné znamení, že jste kvůli něčemu úzkostní a netrpěliví. Existuje také názor, že magnólie znamenají nevěru mužů, kteří je dávají jako dárky.

Tulipán

Tulipán je symbolem hrdosti a slávy. Červený tulipán je spojen s láskou a žlutý tulipán s beznadějnou láskou. Růžový tulipán znamená péči, fialový královskou a bílý odpuštění.

Kosatec

Kosatec je často symbolem důstojnosti, inspirace, slávy a odvahy. Modrý kosatec, podporuje snění a představivost, snadný život a štěstí. Žlutá duhovka znamená vášeň.

Slunečnice

Slunečnice symbolizuje sílu, hrdost, pospolitost, obdiv a zbožňování. Může to také znamenat aroganci. Pokud ho dáte milované osobě, znamená to vaši ochotu vidět ji jako střed světa.

Pokračování na další straně