Od tohoto momentu je levná soda v mé zahradě považována za poklad: 1 balíček vystačí na celou sezónu, ten účinek je k nezaplacení!

Jednoduchý test půdy

Pokud chcete zjistit, zda máte v zahradě kyselou půdu, použijte jednoduchý test se sodou. Půdu mírně zavlažte vodou a posypte sodou. Pokud uvidíte, že půda „bublinky“, je to znakem, že je kyselá.

Zbaví rostliny plísní

Vyrobte si jednoduchý domácí fungicid. Je to skutečně jednoduché, potřebujete jen vodu (3litre) a jedlou sodu (4 lžíce). Smíchejte a aplikujte pomocí rozprašovače na postižená místa.

Výživa pro růže

Jedlá soda zajistí výživu pro vaše růže. Smíchejte 1 lžíci jedlé sody s ½ lžíce amoniaku a 1 lžící soli. Tuto směs rozmícháme v 3 litrech vody. Tímto roztokem zaléváme růže 1 x za 14 dní. Budou růst a kvést do krásy

Zatočí s plevelem

Otravuje vás plevel, která přerůstá přes chodník či zámkovou dlažbu? Spolehlivě ji spálíte pomocí jedlé sody. Smíchejte 3-4 lžíce jedlé sody s jedním litrem vody a aplikujte přímo na plevel na chodníku. Nedoporučujeme tímto způsobem likvidovat plevel v záhonu, můžete totiž poškodit i vaše rostliny.

Rajčata budou sladší

Pokud chcete, aby vaše měli vaše rajčata sladší chuť, posypte půdu kolem rajčat sodou. Jejich chuť bude lepší.

Květiny ve váze vydrží déle

Dostali jste řezané květiny a chcete, aby vydržely co nejdéle: Do vázy s vodou nasypte ½ lžičky jedlé sody. Květy vydrží v perfektním stavu mnohem déle.

Zdroj:Dobrenoviny.sk