Perfektní návod, jak se zbavit potravinového mola. Zbavte se ho dřív než napáchá velké škody

Jak se zbavit potravinových molů?

Objevil se u vás doma potravinový mol? Čeká vás perný boj. Pokud ale budete postupovat správně, brzy se nezvaného návštěvníka zbavíte.

Chcete-li si být jistí, že je po molech skutečně veta, rozmístěte v kuchyni profesionální pasti na moučné moly. Pasti s obsahem feromonů zbylé motýlky spolehlivě přivábí a odchytí. Kromě toho vydrží až tři měsíce, hodí se proto také jako účinná prevence.

Nic nezabralo? Nasaďte nejsilnější kalibr. Plochy kam moli dosedají postříkejte Bio killem. Ten je pro dosedající hmyz toxický, a to i několik týdnů po zaschnutí. Dejte ale pozor a nikdy postřik neaplikujte přímo na potraviny, nebo na plochy, na kterých následně potraviny připravujete!

Jak poznat mola šatního a mola potravinového?

Moly poznáte nejsnadněji podle zbarvení. Mol šatní je celý světlý, zatímco mol potravinový má půlku těla světlou, a druhou tmavější. Další indicií k určení druhu mola je místo kde se vyskytuje. Moli se zdržují a množí tam, kde mají zdroj potravy, Takže moli, kteří vám létají ve spíži nebo v kuchyni budou moli potravinový, zatímco v šatní skříni nebo ložnici se bude vyskytovat mol šatní.

Na obrázku níže je vlevo potravinový mol.

Zdroj:PASTI.CZ