Piškotová fantazie s tvarohovým krémem: Koláček jemný jako obláček a pobláznil celou rodinu!

postup:

1. Mouku smíchejte s vanilkovým cukrem, solí a práškem do pečiva. Vejce s cukrem vyšlehejte v samostatné misce. K vajíčkům pak nasypte suché ingredience a důkladně promíchejte.

2. Formu na pečení si vystelte pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 190 ° C asi 30 minut. Mírně vychladlý koláč překrojte na dvě stejné části.

3. Nyní si připravte krém. Tvaroh smíchejte s práškovým cukrem. Pak si v samostatné misce vyšlehejte šlehačku a obě hmoty spojte dohromady.

4. Natřete spodní vrstvu piškotového plátu částí krému, pak ho přikryjte druhou vrstvou piškotového plátu a navrch natřete druhou část krému. Vložte do chladničky na 5 hodin.

5. Po uplynutí této doby posypte vrch koláče kakaem a podávejte. Přejeme dobrou chuť!

TIP: Tento koláček je velmi jemný, vlhký a lahodný. Aby se těsto dobře spojilo s krémem, je nejlepší nechat ho chladit přes noc. A pokud ho chcete ještě trochu vylepšit, můžete například spodní i vrchní vrstvu potřít jemnou vrstvou džemu nebo pokapat trochou sirupu. Případně pod krém navrstvit drobné ovoce jako jsou jahody, borůvky nebo maliny.

Zdroj: sovkusom.ru