Podle odborníků se náš život každých 7 let úplně změní – Váš věk ukazuje, v jakém cyklu se právě nacházíte!

Podle odborníků se náš život mění každých 7 let a my také. Všichni se měníme každou chvíli. Naše buňky se neustále mění a mění. A podle Rudolfa Steinera a dalších vědců jsou 7leté cykly nesmírně důležité, protože naše mysl a tělo během nich procházejí výraznými změnami.

I když to zní děsivě, nemusíme se změn bát. Spíše by to mělo být vítáno. Změna je důležitá pro mysl i tělo a 7leté cykly jsou určující pro každého člověka.

Ve věku 0-7 let se nacházíme v první fázi fyzického, emocionálního a sociálního vývoje, která je silně ovlivněna prostředím, ve kterém vyrůstáme.

Toto období představuje začátek života, nejdůležitější fázi života každého člověka. V prvních letech tohoto období nás pohání instinkt, potřeba lásky, ochrany a podpory.

Vnitřní mentální struktury jsou budovány tak, aby umožňovaly rozvoj a uvědomování si naší osobnosti. V tomto období se učíme mnoha behaviorálním reakcím a prostředí, do kterého se narodíme, na nás zanechává výraznou stopu.

Studium je jednou z nejdůležitějších činností tohoto období. Naučíte se motorické pohyby, řeč a budování vztahů k sobě a ke svému okolí.

Mezi 7. a 14. rokem zažíváme rychlý fyzický vývoj a psychickou autonomii

Dříve objevené myšlenky a koncepty se v tomto období začínají uplatňovat. V tomto období dítě prochází důležitým fyzickým a duševním vývojem.

Začíná si vytvářet svůj vlastní vnitřní svět s vlastními hrdiny, sny a pocity a jeho zájmy jsou v tomto období jasněji definovány. Naučíte se komunikovat s ostatními a naučíte se ovládat své předchozí instinkty, abyste přežili harmonicky ve skupinách.

Věk 14-21 je dalším důležitým obdobím emocionálního a fyzického vývoje

Toto období je charakterizováno důležitými emočními a fyziologickými změnami. Fyzické a emocionální instinkty jsou schopny prozkoumat svůj vztah ke světu.

V této fázi většina lidí zažívá fyzický růst a vývoj, ale také emoční vývoj ve společnosti, ve které vyrůstali. V tomto období také dítě přechází z dospívání do dospělosti.

Jednotlivci si začínají více uvědomovat sebe a mnohem více si vážit světa kolem sebe. Mění se i představy o morálce. Lidé si mnohem více uvědomují rozhodnutí, která dělají na základě svých vlastních potřeb. Nezávislost je jedním z hnacích motorů tohoto období. Toto stadium se vyznačuje zralostí a důstojností.

Pokračování na další straně