Proč by měly ženy po padesátce uchovávat v mrazáku mražené citrony?

Vyzkoušejte také kombinaci citronu a zázvoru!

Citronové kostky ledu můžete vylepšit zdravým kořenem zázvoru nebo čerstvě vymačkanou šťávou. V tomto případě se musíte spolehnout na odšťavňovač, abyste ze zázvoru získali cenný nektar. Oloupejte 3 citrony a nakrájejte je na malé kousky. Dále oloupejte čtyři 10 cm dlouhé kousky zázvoru a nakrájejte je na malé kousky. Obě ingredience vložte do odšťavňovače a tyto dvě zázračné šťávy pro zdraví vraťte do zásobníku na led jako v předchozím případě. Co by se s vámi stalo, kdybyste každý den vypili několik těchto zdravých a osvěžujících ledových kostek?

Dokonale posiluje imunitní systém

Pravidelné doušky citronové šťávy mohou posílit nejen imunitní systém, ale i fungování celého těla. Se zázvorem nebo bez něj. Citron obsahuje mnoho vitamínů s výrazným zastoupením „céčka“ a důležitých „vitamínů skupiny B“. Poskytuje také dostatečné množství vápníku, železa, hořčíku a draslíku a také užitečné vlákniny. Po přidání zázvoru se do ledu dostávají užitečné rostlinné silice, jako jsou gingeron, gingerol a gingerol, které mají posilující účinek na imunitu.

Chrání tělo před záněty

Citron obsahuje řadu protizánětlivých látek, zejména kyselinu askorbovou. Tyto látky urychlují hojení a pomáhají léčit astma a další onemocnění dýchacích cest. Podporuje také zdraví pojivových tkání, kostí a chrupavek. Kromě toho, že je citron základní živinou pro udržení zdraví, pomáhá také odbourávat stres a rychle hojit zranění.

Citrony také obsahují saponiny, které mají antibakteriální účinky a mohou chránit před nachlazením a chřipkou. Detoxikace a hubnutí Nejjednodušším způsobem, jak pravidelně očišťovat tělo od toxických látek, je přidat několik kostek citronu do sklenice vody. Pokud budete tento zvyk dodržovat pravidelně, určitě pocítíte okamžitou a výraznou změnu a budete se cítit svěžeji než dříve. Pektinové vlákniny obsažené v citronech zároveň podporují rovnováhu hmotnosti a hubnutí.