Punčové řezy ke kávičce: Mám už po 60-tce, ale lepší zákusek od tohoto neznám – nejlepší recept!

postup:

těsto:

Upečeme si nejdříve dva pláty těsta. Na jeden plát potřebujeme : 3 žloutky, které vyšleháme se 150g krystalového cukru, 3 lžíce oleje a 3 PL mléka. 180g mouky smícháme s 1/2 balíčkem kypřícího prášku a z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové směsi střídavě zlehka vmícháme mouku a sníh. Těsto upečeme na plechu vystlaném papírem na 180 ° C asi 10-15 minut. Necháme oba pláty vychladnout.

Poslední plát upečeme stejně, ale potřebujeme 4 vejce , trošku červeného barviva, 240 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku, 200 g krystalového cukru, 4 lžíce oleje a 4 PL mléka. Po upečení necháme také vychladnout. Důležité je nechat všechny pláty na papíře na pečení.

náplň:

Plát ze 4 vajec – červený dáme do plechu, ve kterém se pekl a řádně jej popolievame zálivkou – necháme ji cca 30 minut vsáknout.

zálivka:

Vodu a cukr necháme svařit, aby se cukr rozpustil, do horkého vmícháme máslo a necháme vychladnout. Oba pomeranče a citrony pořádně vydrhneme / nebo koupíme BIO /, kůru najemno nastrouháme a vymačkáme šťávu. Do připraveného sirupu s máslem přidáme: kůru a šťávu z citronů a pomerančů, vanilkový cukr, malinový sirup a rum.

Jeden plát z 3 vajec natřeme džemem, namazanou stranou přiložíme na politý červený plát, pomocí podložky přetočíme tak, že na vrchu bude politý plát stále přikrytý pečícím papírem, který až teď stáhneme.

Poslední plát z 3 vaje c potřeme zbylým džemem, namazanou stranou přiložíme na politý červený plát – takže zákusek vypadá taťka – na papíře na pečení-plát-červený plát-plát-pečící papír.

Takto připravený zákusek dobře zatížíme a dáme do druhého dne do chladničky. Na další den: pečící papír stáhneme a překlopíme zákusek na podložku, stáhneme i druhý paier na pečení, polijeme polevou, necháme zaschnout a můžeme pokrájet.

poleva:

moučkový cukr dobře utřeme s rumem, špetkou potravinářské barvy, sirupem a mlékem, abychom získali hustší polevu …

Zdroj:Dobrenoviny.sk