Osvěžující nápoj, který vás ochladí v horkých dnech

Pravděpodobně se ptáte, který druh čaje je nejlepší pro přípravu ledového čaje. Zpravidla se v receptech uvádí černý, bílý nebo zelený čaj, ale ve skutečnosti je volba zcela na vás. Skvělou osvěžující volbou jsou také šípek a ibišek, které mají příjemně nakyslou chuť a jsou bohaté na vitamín C. Máta s její mírnou kořenitostí a zázvor jsou také skvělou volbou, protože přispívají k chlazení nápoje.

Je důležité si uvědomit, že při přípravě ledového čaje byste měli použít dvojnásobnou dávku čajových sáčků než při přípravě horkého čaje, protože led ředí intenzitu chuti. Než přidáte led, nechte čaj nejprve trochu vychladnout, aby se kostky ledu rychle nerozpustily.

Když máte základní čaj hotový, můžete začít experimentovat a použít svou fantazii. Můžete přidat citronovou šťávu nebo jiné citrusové plody, které dodají nápoji osvěžující chuť. Nakrájené ovoce také dobře funguje jako přísada. Pokud máte rádi, můžete přidat čerstvé bylinky. Doporučujeme připravit si ledový čaj každé ráno do většího hrnku a poté si ho užívat po celý den, abyste si udrželi příjemnou chladivou teplotu.

Recept na ledový čaj:

Ingredience:

  • 1,5 l vody
  • 6 sáčků zeleného čaje
  • Špetka zázvoru
  • Citronová šťáva
  • 4 lžíce medu
  • Hrst čerstvé máty
  • Led

Příprava:

  1. Nejprve přiveďte vodu k varu a vložte do ní čajové sáčky. Nechte je louhovat podle pokynů na obalu. Přidejte med a dobře promíchejte, aby se rozpustil. Poté nechte čaj trochu vychladnout.
  2. Přidejte citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor a natrhanou mátu do čaje. Můžete také přidat kousky ovoce, pokud si přejete.
  3. Nakonec přidejte velké množství ledu do čaje, aby se dobře ochladil. Můžete také přidat další kousky ovoce nebo lístky máty pro ozdobu.

Tímto způsobem připravíte osvěžující ledový čaj, který si můžete užívat během horkých dnů.