Rok 2024 je v čínském horoskopu rokem Dřevěného draka – Co znamená strom podle astrologie

Podle čínského kalendáře bude Nový rok 2024 ve znamení Dřevěného draka – přesněji mezi 10. únorem 2024 a 28. lednem 2025. Dobrou zprávou je, že astrologové slibují hodně štěstí a prosperity na příští rok. A níže se můžete dozvědět, jaký význam má dřevo v čínské astrologii.

Podle čínského horoskopu je Dřevěný drak nejmocnějším znamením, symbolizujícím sílu a energii . Ztělesňuje růst a vývoj a díky své zelené barvě je spojován s rozkvětem přírody a novým životem.

Prioritou příštího roku bude praktický styl a materiální pohoda. Všichni pocítíme svou vlastní sílu a čekají nás velké události. Zde je příležitost udělat velký pokrok, dosáhnout uznání a úspěchu.

Co znamená strom v čínském horoskopu

Symbolem roku 2024 je mýtické stvoření s mimořádnou silou. Podle čínské tradice ztělesňuje Dřevěný drak imperiální moc . Je považován za ztělesnění mužského principu Yanga, který vládne pevnou rukou. Jeho prvotní prvek, Země, znamená stabilitu a spolehlivost.

Jelikož je rok 2024 ve znamení Dřevěného draka, můžeme očekávat výrazný pokrok. Země vyživuje Strom, naplňuje jej energií a podporuje rychlý růst. S takovou podporou je snadné dosáhnout velkolepých výsledků na všech úrovních. Vítězství však mohou mít i zdánlivý charakter, takže musíte být připraveni na všechno.

Síla Dřevěného draka se rozšiřuje do všech oblastí života a její vliv se projeví ve všech událostech v roce 2024. Dřevěný drak se štědře dělí o své štěstí a vytváří pocit blížícího se vítězství. Navíc jedná uvážlivě a chová se velmi důstojně, jak se na tak ušlechtilou bytost sluší.

Skvělá atmosféra je nastolena již na začátku roku, v březnu, měsíci králíka. Březen přináší skvělé vyhlídky a připravuje vás na nadcházející změnu. Bude to přechodné období , protože patron roku 2024, Stromový drak, začne uplatňovat svou moc teprve tehdy.

Ve vztazích vládne romantika, milenci si užívají štěstí a míru a snaží se zapomenout na všechno špatné. Důvod k optimismu je i v obchodním životě: jsou před námi slibné projekty.

Rok 2024 nabízí mnoho příležitostí, jak udělat svět lepším místem. Může však nastat nečekaná překážka – a tou je hrdost. Kromě intelektuálních a tvůrčích schopností se Dřevěný drak vyznačuje také citlivostí a tvrdohlavostí. Když se cítíte uraženi, okamžitě ztratíte svůj optimistický přístup.

Nejproblematičtějším obdobím roku 2024 bude měsíc Psa, říjen, kdy naše nadšení trochu opadne. Můžeme cítit nutkání všeho nechat a vzít si čas na odpočinek a za daných okolností to bude pravděpodobně to nejlepší rozhodnutí.

Pokračování na další straně