SÁM BŮH HO SESLAL LIDEM – Léčí cukrovku, astma, impotenci, neplodnost, alergii, čistí průtok krve a ledvinové kameny



Bazalka při vaření Listy vonné bazalky se používají v mnoha kuchyních a hodí se k různým druhům pokrmů. Chcete-li zachovat jeho chuť, přidejte bazalku ke konci pokrmu. Kdykoli je to možné, vybírejte čerstvou bazalku, protože má intenzivnější chuť než sušená. Bazalka získala slávu a uznání v kuchyních po celém světě pomocí Pesta Genovese, zelené omáčky vyrobené z bazalky, piniových oříšků a parmazánu.  

Z čerstvě nasekané bazalky s česnekem a olivovým olejem připravíte výbornou omáčku, kterou můžete podávat k různým pokrmům jako jsou těstoviny, rýže a bruschetta.


Z bazalky můžete připravit i jednoduchý ledový dezert. Nasekanou bazalku smíchejte s citronovou šťávou, šťávou z cukrové třtiny a vodou a poté směs zmrazte jako kostky ledu. Zmrzlé je nasekejte mixérem a podávejte jako ledový dezert ve středomořském stylu. Nebo si připravte čerstvý, lahodný a barevný italský salát s čerstvou bazalkou, sýrem mozzarella a rajčaty. 

Pijte povzbuzující bazalkový čaj připravený namáčením nasekaných lístků bazalky v horké vodě, louhováním po dobu osmi minut a poté scezením.